"MOLILI SU ME DA UZMEM PARE" Ivanka otišla u Nemačku, a onda je iznenada postala milionerka! Svi su ostali u čudu kad su videli šta je uradila sa novcem!

Ivanka Čugura iz Štutgarta je 2006. godine iznenada nasledila milionsko nasledstvo. Ali, umesto da zadrži novac za sebe, odlučila je da osnuje Fond iz kojeg će se novac trošiti u humanitarne svrhe.

Ivanka Čugura
Ivanka Čugura, Foto: Youtube printscreen

Ivanka je iz Hrvatske u Nemačku otišla 1972. godine. Ceo život radila je u raznim ustanovama socijalne zaštite. Bila je vredna i živela skromnim životom, u kojem joj se prekretnica dogodila 2006. godine. Naime, njeni bogati susedi pored kojih je živela više od 20 godina, sasvim neočekivano u nasledstvo su joj ostavili milionski iznos novca.

Za nemački televizijski kanal SWR Ivanka je otkrila šta se desilo:

– Naše prijateljstvo počelo je 1979. godine, kad smo se ja i muž doselili u zgradu. Bili smo jedini stranci u zgradi. Nisam znala kako da se ponašam. Komšije su nas pozvale na kafu jer su hteli bolje da nas upoznaju. Našli smo zajednički jezik i postali dobri prijatelji. On je bio advokat, a ona je rođena u Hamburgu i dolazi iz porodice lekara.

KAKO JE NASTAO CIKLON KOJI JE NAPRAVIO POTOP I HAOS NA BALKANU Počelo je vetrom, pa je nastao razorni vrtlog, a onda usledilo je .....

- Kada je komšija 1999. godine preminuo, njegova supruga je rekla da će nam ostaviti u nasledstvo novac jer im puno značimo. Bila sam šokirana, a ona me je molila da pristanem da uzmem njen novac. Otišli smo kod advokata i napravili testament prema kome ostavlja sve meni – rekla je Ivanka.

Kaže kako joj je komšinica rekla da sa novcem radi šta hoće, ali ona nikad nije ni pomislila da novac potroši samo na sebe. Tri meseca nakon što je 2006. godine umrla njena komšinica dobrotvorka, Ivanka je prema dogovoru i dobila nasleđe, a potom osnovala Fond za pomoć deci i devojkama u Africi i Latinskoj Americi.

Rekla je kako joj je uvek bio san da ode u Afriku, a kad je otišla i stala na afričko tlo, nije mogla da veruje da je zaista u Africi. Kasnije se nekoliko puta vraćala u Afriku, a planira da ode i iduće godine.

"ZAKOLJI SRPSKU DECU" Stigla uznemirujuća poruka iz Zagreba! Hrvati prevršili svaku meru, nema kraja odvratnosti! (FOTO)

- Raduje me što ću opet videti decu kojoj pomažemo - rekla je i dodala - kroz Fond želim ispuniti svoju želju. Iznosom od 1,5 miliona evra želim život i zdravlje dece iz Afrike i Latinske Amerike učiniti boljim.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi