UKOLIKO I DALJE HOĆETE U HRVATSKU NA ODMOR Letujte, ako vam ne smeta "Srbe na vrbe“!

Ima li potrebe nabrajati sve?!

Dubrovnik
Dubrovnik, Foto: Shutterstock

Za letovanje spremni! Ukoliko vam je i ovog leta Hrvatska prvi izbor, morate imate nekoliko stvari na umu - odnosno znati koja mesta morate izbegavati ili gde se treba „ujesti za jezik“ kako vam ne bi stradao automobil, ili vam neko razbio glavu, ili vas, u najmanju ruku, verbalno maltretirao.

Gde vas hleb umesto kruha, ili kafa umesto kave može skupo stajati, a pogotovo u godini kada su u julu zakazani izbori (5. jula se biraju predstavnici za Sabor), pa je samim tim i retorika protiv uvek „omraženih Srba“ podignuta na najviši mogući nivo, pogotovo u Dalmaciji, gde su za batine i širenje mržnje zaduženi pre svega pripadnici „Torcide“ (navijači Hajduka iz Splita), ali i navijači iz Rijeke, Zadra, Šibenika...

Upravo zbog toga i ne čudi što je Sud u Zagrebu legalizovao poklič „Za dom spremni“, tako da ustaški pevač Tompson sada bez problema može da sa svojim obožavateljima u transu slavi nezavisnu NDH i poglavnika Pavelića...

Ima li potrebe nabrajati sve incidente tokom proteklih meseci u Hrvatskoj, kao i one koji su se dogodili prošlog leta, kada su na meti bili radnici iz Srbije zbog pogrešnog akcenta, ili Srbi koji žive u Hrvatskoj jer su gledali utakmice Crvene zvezde.

Naravno, ukoliko vam sve to ne smeta, i ako ste spremni da progutate knedlu svaki put kad krenete na plažu, pazite na akcenat i ponašanje kako se ne biste otkrili odakle ste, a automobil sa srpskim tablicama sakrijete na nekom privatnom parkingu kako vam ga neko ne bi razlupao, onda je zaista Hrvatska sjajan izbor za letovanje. Vi sami možda niste dobrodošli, ali vaš novac jeste, jer u Hrvatskoj jedini Srbi koji su poželjni su oni poput Nikole Tesle, upokojeni i svetski poznati, a usput i pretvoreni u Hrvate.

CENOVNIK

Naručiti kafu umesto kave
verbalno vređanje, pominjanje srpske majke
Parkirati kola na ulici sa srpskim tablicama
Lomljenje prozora, bušenje guma
Uzrečica bre, ili reći nekom brate
Šamaranje, bacanje u more
Pitanje na kom kanalu možete gledati Zvezdu
Teške telesne povrede
*Uživajte u letovanju, sledeće godine birajte neku mirniju destinaciju, Siriju ili Irak

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Tesla369
  08/06/2020 - 00:51
  Imam kucu tamo,ceo zivot zivim u Novom Sadu. Naglasak tipican Novosadski. Nikad ne bi mOgao prevaliti preko usta (kava,kruh,bog(cao)) nisam imao ni jedan problem. Cesto sam tamo.
 • Korisnik: Jale
  07/06/2020 - 15:02
  U hrvatsku.NIKADA!!!
 • Korisnik: Velja
  07/06/2020 - 09:51
  Evo ja idem sa mojom porodicom već tri godine. Deca više vole nego u GR iako gledamo da idemo i tamo i u HR. Nikad nismo imali problema ( a svesni smo da može da se desi ) čak šta više ljudi su bili oduševljeni kada čuju naglasak i sve je bilo super. Od Istre do Dalmacije. Moji predaci su sa Korduna, daljni iz vojne Krajine. I briga me za nacionaliste sa ove ili one strane.
  • duka @Velja
   07/06/2020 - 10:25
   Ja ne bi išao da me neko maltretira za moje pare pa makar nikad više ne video more ni u hrvacku niti crnu goru!!!! Ima za letovanje naša SRBIJA razne banje planini jezera a i u Grčku je puno bolje !!!!!
 • Korisnik: Gagi
  07/06/2020 - 08:31
  Da li je moguce,da nakon svega neko iz Srbije zeli da ide u Hrvatsku? Ako,neka ih onda tuku kada su budale!
  • boli @Gagi
   07/06/2020 - 09:33
   hrvate za srpske turiste, sami dolaze, nitko ih ne moli😂😂😂
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi