Hapšenje, policija, droga
MUP
Hapšenje, policija, droga

MUP

ilustracija, Foto: MUP

U jedanaest meseci prošle godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Tuzli, koji rade na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, osim redovnih aktivnosti koje podrazumijevaju i pretrese, postupali su i po operativnom planu „Top-narko“. Tom prilikom izvršilo je 75 pretresa.

Brojne zaplene

U periodu od januara do novembar 2020. godine pripadnici MUP-a u Tuzli oduzeli su 199 grama heroina, a inspektori su utvrdili i cene narkotika. Ulična vrednost jednog grama heroina je 50 KM (oko 25 evra). Pronađeno je 2.497 grama amfetamina. Cena kod dilera je 20 KM po gramu. Zaplenjeno je i 1.195 grama marihuane, a gram na uličnom tržištu je 10 KM. U pretresima je pronađeno i 6.77 grama ekstazija. Različite vrste tableta koštaju 10 KM.

- Oduzet je i kokain, tačnije 16.866 grama. Jedan gram na ulici košta 100 KM - naveli su iz MUP-a Tuzle.

Osim navedenog, zaplenjena je 81 stabljika kanabisa i 185 semenki kanabisa.

Iz policije ističu da su pronašli i kofein-smesu, tablete „subokson“, „naloksin“, „diazepam“, te špriceve, boce s različitim vrstama tečnosti.

Privedena grupa

Policija je u periodu januar - novembar 2020. godine protiv 390 osoba podneli izveštaje o učinjenom krivičnom delu. Uhapšeni su pripadnici jedne organizovane grupe od dvanaest osoba.

  .

Pročitajte: