Siniša Mali
Dejan Briza
Siniša Mali

Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Dejan Briza

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da je za njega danas tema Predlog budžeta za 2020.godinu i dodao da će o doktoratu govoriti u narednim danima.

Siniša Mali se oglasio povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

"Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije", rekao je Mali za Tanjug.

 

Siniša Mali

printscreen

Siniša Mali, Foto: printscreen

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Odbor će dostaviti konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Da podsetimo, etička komisija je naglasila da nije sporno da doktorska disertacija ministra Siniše Malog sadrži nedostatke, ali da definitivno nije plagijat.

Nakon što je stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu poslala izveštaj na više od 699 stranica u kojem analizira doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog, univerzitetski odbor za etička pitanja potvrdio je mišljenje stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka da doktorat nije plagijat.

Maske su pale! Iza lika "srpskog oficira" kojeg vrbuje ruski agent krije se velika prevara! (VIDEO)

Video-snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Osim toga, kako "Politika" saznaje, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik naših bezbednosnih struktura. Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Bonus video