OBRT U ISTRAZI! Maske su pale! Iza lika "srpskog oficira" kojeg vrbuje ruski agent krije se velika prevara! (VIDEO)

Video-snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Osim toga, kako "Politika" saznaje, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik naših bezbednosnih struktura. Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Špijunska afera
Špijunska afera, Foto: Printscreen/YouTube

Inače, Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

- Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas - rekla je Brnabić za beogradske medije.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana. "Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage", zaključila je Brnabić.

Još nije saopšten identitet druge osobe sa snimka

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je RTS-u autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac navodno srpskom agentu. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac.

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku nalazi ruski obaveštajac. Na pitanje da li je na snimku srpski agent, pripadnik BIA ili VBA, ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

- Naše službe kako civilna, tako i vojna, su veoma intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije nakon Saveta za bezbednost koji će biti održan sutra - dodao je Željski.

Podsetio je da je BIA dužna da radi isključivo u interesu samo svoje zemlje, a ne drugih zemalja.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Veoma je važno naglasiti u ovom trenutku da obaveštajni subverzivni rad koji se odvija na teritoriji Republike Srbije, a on se de fakto odvija, ne treba nikako vezivati samo za Rusku Federaciju. Naprotiv, i druge velike sile, poput SAD, Velike Britanije i Francuske, ali i regionalni igrači, spomenuću samo Hrvatsku i Albaniju, veoma intenzivno rade na ostvarivanju svojih interesa, što je uvek u međunarodnim odnosima i politici očekivano - objasnio je Željski.

U Francuskoj objavljen strip koji će zapaliti Prištinu: Svi ga kupuju! (FOTO)

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 19.11.2019. 23:16 U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Naglasio je da su oni tu da se takvim oblicima bez izuzetka suprotstave.

- Sve mere koje su u nadležnosti BIA i VBA u ovom konkretnom slučaju se veoma intenzivno preduzimaju i biće preduzete na tom profesionalnom planu maksimalno odgovorno i blagovremeno - dodao je Željski.

- O tim merama, kao i merama koje će svakako naša država na političkom planu preduzeti će detaljnije govoriti predsednik Srbije - zaključio je Željski. O detaljima slučaja, kako javlja Tanjug, javnost će biti obaveštena nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja će biti održana u četvrtak.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi