Vučićev Instagram buducnostsrbije prati 48.000 ljudi

Vučić je @buducnostsrbijeav nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Shutterstock

Nalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu @buducnostsrbijeav prati 48 hiljada ljudi, a za godinu dana od kako je otvoren na njemu je objavljeno više od 1.100 fotografija - od sastanaka sa svetskim državnicima do privatnih postova.

Vučić je @buducnostsrbijeav nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

"Instagram nalog @buducnostsrbije je prvi predsednički nalog, otvoren u februaru prošle godine. Nazvan je po kampanji koju smo tada počeli. Predsednik sa njega sve više komunicira sa javnošću, postao je naš portal za slanje važnih političkih poruka i često se mediji pozivaju na objave na našem nalogu. Pored instagrama predsednik ima zvanična predsednički twiter i fejsbuk nalog, tw -@predsednikrs i fb- @buducnosrbijeav. Sva tri uređujem ja, a imam još dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja građana i pomažu u održavanju naloga", kaže Suzana Vasiljević.

Ona otkriva da predsednik insistira da fotografije budu što "običnije" tako da ih ona pravi telefonom.

"Znam da ponekad nerviram sve fotografe, ali šta ću, svako juri svoju najbolju sliku. Na Instagramu ljudi vole da vide detalje iz njegovog života koje inače nemaju prilike da vide tako da su to moje omiljene objave, kaže ona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Kolenicu u kupusu u minhenskom Augustineru večeras nam je poslužila Vera iz Valjeva.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Pišu im često pratioci, a kako kaže, predsednik na svom telefonu ima instaliran nalog tako da sve sam prati i čita, često sugerišuci šta da odgovore.

Osim pomenutog naloga, na instagramu postoji i gotovo identičan profil @avucic koji često u zabunu dovede i pojedine svetske zvaničnike, pa umesto da označe državnički nalog, greškom obeleže stranački.

Na pitanje zašto postoje dva skoro identična naloga koja zbunjuju pratioce, ali i meša nadležnosti predsednika države i stranke, Vasiljević kaže:

"Ovaj drugi nalog je stranački, predsednikova ideja je bila da prati samo njegove aktivnosti kao lidera stranke, ali oni za sada samo kopiraju naše objave i preuzimaju naše fotografije".

Nadam se da će to u kampanji prestati da rade, kaže Vasiljević.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi