Vučić na  gradilištu  „Beograda  na vodi“
Zoran Ilić
Vučić na  gradilištu  „Beograda  na vodi“
Vučić na gradilištu „Beograda na vodi“, Foto: Zoran Ilić

 

Kako je premijer otkrio ekskluzivno za čitaoce našeg lista, na Donjem Kalemegdanu biće verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića kakav je postojao u 15. veku. Prema projektu koji nam je Vučić pokazao, “Despotov grad” biće mešavina kulturno-istorijskih, hotelskih i biznis sadržaja i biće još jedna karika koja će glavni grad Srbije po turističkim potencijalima približiti glavnom gradu Mađarske.

Ovako će izgledati replika grada despota Stefana
Ovako će izgledati replika grada despota Stefana, Foto: Zoran Ilić

 

Srbija gradi Srebrenicu

Vučić je potvrdio za “Alo!” reči načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da će 11. novembra ponovo posetiti taj grad bez obzira na to što je u Potočarima na njega letos pokušan atentat. - Država Srbije i naši privatnici uložiće mnogo u razvoj Srebrenice i njenu obnovu i da ljudi u Srebrenici, i Srbi i Bošnjaci, mogu da žive bolje i da vide kolika je snaga naše zemlje - kaže Vučić.

- Stalno govorim da mi je cilj da po broju turista prestignemo Budimpeštu i kada završimo “Beograd na vodi”, “Despotov grad”, srpski Jad Vašem na Starom sajmištu sa suprotne obale Save i još neke projekte, verujem da ćemo biti na najboljem putu da to i postignemo - rekao nam je odmah po dolasku na šetalište Savska promenada premijer. Iako je u početku bio pomalo nervozan jer, kao što je poznato, ne voli da se slika, premijer je našoj ekipi strpljivo objašnjavao svoju viziju Beograda budućnosti, čija će žila kucavica biti spuštena na reke.


Dok smo se se približavali gradilištu prve dve zgrade “Beograda na vodi”, čija gradnja je započeta svečanim polaganjem kamena temeljca prošle nedelje, bilo nam je jasno da za neimare nema odmora. Na gradilištu je i juče bilo sve u punom pogonu iako je nedelja i neradni dan.


- E ovde volim da se slikam. Tu me slikajte, pored ovih mašina koje bruje, ovo kad vidim puno mi je srce - sada već ushićeno nam je rekao premijer. On je šefa gradilišta propitao kako teku radovi na iskopavanju temelja i kada će početi zidanje. Zadovoljan odgovorom da će se i to desiti za koji dan, Vučić nije mogao da sakrije oduševljenje ogromnim nemačkim mašinama koje su vadile velike količine zemlje i tovarile je na kamione.

Premijer sa ekipom „Alo!“
Premijer sa ekipom „Alo!“, Foto: Zoran Ilić


- Kažete da su to nemačke mašine. Pa znao sam i nikad se nisam stideo da kažem da je nemačko najbolje. Sa Nemcima uvek znaš na čemu si, pa bilo da je reč o politici, biznisu ili građevini - rekao je Vučić, koji je pohvalio sve koji se trude da prva faza “Beograda na vodi” bude gotova u roku.

Komentari (17)

srbija

05.10.2015 08:17

Donji grad ce biti mesavina kulturno istorijskih, hotelskih i biznis sadrzaja ... Znaci konacno je pronadjena formula da se elegantno, na mala vrata izmesti Zoloski vrt i tu izgradi kompleks koji ce teretom unistiti Biser Beograda, Beogradsku tvrdjavu. Vuk Bojovic je svojevremeno sa ziteljima Beograda i Srbije uspeo da razduva ovakve ideje. Evo predlazem: ukinite plate i penzije, naterajte hendikepirane i penzionere da rade po rudnicima i plantazama i obezbedite investicije i sve politicare.

Bgd

05.10.2015 12:06

@srbija - Ako je samo problem ZOO, onda problema nema i sve ih treba zatvoriti zato što životinjama nije mesto u kavezima već u prirodi.

hudhud

05.10.2015 13:27

Dok ne vidim maketu, ne verujem.

Maja

05.10.2015 14:05

Šta je ovo!? Ovo je noćna mora. Ja se nisam jutros probudila.

Beogradjani to nece dozvoliti

05.10.2015 14:09

Katastrofa.

siki

05.10.2015 17:34

@Beogradjani to nece dozvoliti - Ja bih tebe i takvih kao sto si ti preselio u neko karton naselje jer ocigledno to i volite kad ste protiv svakog projekta koji donosi novo lice srbije. kako moze nesto tako prelepo i savrseno da bude katastrofa. a da ne pisem koliko ce nam to doneti para od jos veceg priliva turista.

saša

05.10.2015 15:45

Ne vidi se baš najbolje ali na slici su CAT ( caterpillar) mašine, što je inače američka firma. Toliko o nemcima

makale87@yahoo.com

05.10.2015 22:22

@saša - Pa nije Nemcima zabranjeno da koriste caterpillar,kao sto i u drugim zemljama korise nemacki John Deere.

goran

05.10.2015 16:01

Još jedna savršena ideja voljenog vođe. Na kraju je car ipak bio go.

gaga vuk

06.10.2015 07:15

@goran - a niste culi da je Premijer naredio da svaka skola u Stbiji mora da dobije toalet

erika

06.10.2015 08:51

@goran - Despotov grad je bio na mestu gornjeg grada, ne donjeg. I sta ce hotelski i biznis sadrzaji na tom delu grada?!!! Ozbiljna dijagnoza.

gordana

05.10.2015 16:23

A šta Vučić zida na jugu Srbije??????????????A traži naše glasove, sramota

gaga vuk

06.10.2015 07:13

@gordana - A na Severu??????

prepodobna

05.10.2015 16:58

gospodina vucica uvek obasjava neko specificno svetlo, to sigurno znaci da je on pravi vodja i da poseduje iskonsku mudrost, gospod bog nam ga je poslao

realno

05.10.2015 20:56

Gle ove naprednjacke botove sto daju negativne glasove cim se nesto kaze na racun Velokog Vodje

stari iseljenik

06.10.2015 06:02

Taj stvarno misli da će ostati 20 do 30 godina na vlasti pa već sanja o vremenu kada završi BG na vodi! Svojim izjavama, koje se sada već graniče sa fantazijama, najavljuje "Despotov grad". Znači, biće izbora kada je počelo ovoliko foliranje građana. Te tunel ispod Ade, te BG na vodi, sada i Vučićev despotski grad, te nove fabrike... O nemačkom kvalitetu mašina nećemo -dovoljno je pomenuti mućku Folksvagena na svetskom tržištu vozila. Nekako se uklapa u mućke naših velmoža!

Milan

09.10.2015 22:38

Moramo svaki zeleni kutak da izgradimo?Pa oni bi i central park u Njujorku izgradili....