Aleksandar Vučić
Tanjug/ Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

"Izdajnik ili ne... 96 odsto Srba na KiM je jasno pokazalo ko je izdajnik, a ko ne. Jer, ta lista je nosila i moje ime, između ostalog", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, upitan kako komentariše to što ga, kad zaoštri retoriku sa SAD optužuju da radi na pogoršanju odnosa sa Zapadom, a da ga nazivaju izdajnikom kad pokuša da se dogovori.

Pročitajte još:

Vučić je rekao da se ne seća da je ikada ijedan čovek u Srbiji za vreme svog mandata, bez obzira na to šta je izgradio, koliko je povećao plate ili penzije, mogao da dobije podršku za bilo šta što čini.

"Ja to i ne očekujem, moj posao je da radim u najboljem interesu Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da sedam godina sluša o tome da je izdajnik, ali da ne čuje šta je izdao, što oni ranije nisu već predali.

"Da se obazirem na svakog ko gađa kamenom kolica koja vučemo ka vrhu brda, ne mogu, otpala bi i kolica i sam bih pao", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Metju Palmer

Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Istakao je da Srbija neće da ulazi u sukobe sa SAD i da bi svađom sa Amerikom pokazala svoju naivnost i glupost.

"Ne pada mi na pamet da takvu politiku vodim", rekao je Vučić i dodao da će se svi problemi rešavati na bilateralnom nivou, uz zaštitu sopstvenih interesa, a ne podilazeći uvek najmoćnijoj svetskoj sili.

Podsetio je i na narodni izraz "da se kuče provuče kroz tarabu" ili kroz iglene uši.

"Mali nam je manevarski prostor kroz koji moramo da se provlačimo da sačuvamo svoju slobodu, vojnu neutralnost i nadam se da ćemo imati podršku i pomoć SAD. Da je to uvek lako, naravno da nije", rekao je Vučić.

Bonus video

Boba Živojinović dužan Palmi