Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

- Nema sumnje da postoje osobe kao što je Dubravka Stojanović, Đilasova funkcionerka iz vremena dok je bio gradonačelnik Beograda, kojima smeta što će jednu od ulica u Beogradu dobiti srpski heroj Blagoje Jovović koji je smrtno ranio ustaškog zločinca Antu Pavelića.

Ja sam ponosan što me ti ljudi koji kukaju kako je Paveliću trebalo suditi prozivaju, zato što me napadaju i prete mi. Za svakog Srbina, a verujem i za svakog normalnog čoveka, ma koje vere bio, ustaški zločini u NDH, su nešto najgore što je čovečanstvo ikada doživelo.

I sada ima Srba koji prete da će da spreče da heroj Blagoje Jovović dobije ulicu!? Poručujem im da nikada neće uspeti.

Srbi će slaviti herojski čin Blagoja Jovovića zauvek kao što slavimo Gavrila Principa i kao što Nemci slave pukovnika Štaufenberga koji je 1944. izvršio atentat na Hitlera. Da li razumete koliko su ovi što žale jer je eto ustaša Pavelić ubijen bez suđenja bolesni? Pa njima je Pavelić draži od Jovovića!? Sutra će tražiti da ukinemo Obilićev venac jer je Miloš Obilić “bez suđenja” ubio legitimno izabranog turskog sultana Murata!? Ili će nam tražiti da ukinemo ulicu Strahinjića Bana jer je “bez sudjenja” ubio Aliju Vlaha u koga se usput zaljubila supruga Banović Strahinje. Nisam cuo ove koji se bune u vezi sa Jovovićem da su reč rekli kada je ustaški koljač Mile Budak dobijao ulice po hrvatskim gradovima. Ovo što rade sa Jovovićem je samo početak poništavanja srpske istorije.

Dosta smo se odricali svojih žrtava i puštali da se sa njima radi šta hoće. Zato te nevldine organizacije mogu da se bune koliko hoće. U Beogradu i Srbiji vodiće se srpska politika i slaviće se srpski heroji. Na njihovu žalost.