Vešala, Terazije
Alo.rs
Vešala, Terazije

Alo.rs

Vešala, Terazije, Foto: Alo.rs

Pročitajte još:

 

Ovog puta, međutim, pristalice opozicije su otišle korak dalje, pa su na Terazijama postavili vešala, ista onakva na kojima su od 1941. do 1944. visili nedužni građani za vreme nemačke okupacije.

Beograđani su tih godina sa strahom i zgražavanjem posmatrali tela kako vise sa bandera u centru grada. Niz nogavice nesrećnih ljudi slivala se tamna usirena krv i padala na kaldrmu kojom je bio sveže popločan centar grada. 

Vešala, Terazije

Alo.rs

Vešala, Terazije, Foto: Alo.rs

Posle četiri godine bola, patnje i raznih nedaća kojima su Srbi bili izloženi od strane okupatora, Beograd je oslobođen u oktobru 1944. godine u operaciji Beogradska ofanziva. 

Preporučujemo i ovo:

 

Jedinice iz sastava Prvog proleterskog i Dvanaestog korpusa Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Drugog i Trećeg ukrajinskog fronta Crvene armije u ovoj opraciji nanele su težak poraz Nemačkoj i izvojevale jednu od najznačajnijih pobeda na Balkanu u Drugom svetskom ratu.

Šta su ovim potezom Đilas i njegova družina hteli da poruče? Da li će ovako visiti svako ko im se suprotstavi i ko ne deli isto mišljenje sa njima?

 

Da li nam poručuju da ćemo se njihovom eventualnom pobedom na izborima vratiti i zla doba nacizma?

Narod je više puta na izborima odlučio da li želi da živi u takvoj Srbiji i svima je poznato kakav je odgovor većinskog srpskog stanovništva na ono što im Đilas i njihovi pajtosi nude.