Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

"Pošto su počele da se šire dezinformacije zbog epidemije korone, NS poziva medije da se ne bave konstrukcijama već da izveštavaju bez senzacionalizma i ne unose bespotrebnu dodatnu paniku među građane", napisano je u stranačkom saopštenju Nove Srbije.

Velimir Velja Ilić

Alo!/Marko Metlaš

Velimir Velja Ilić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Podsetimo, Velja Ilić je septembra 2000. godine, na listi Demokratske opozicije Srbije (DOS) izabran je za poslanika u Saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije (kasnije Srbije i Crne Gore). Na izborima održanim 28. decembra 2003. izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije ispred koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, a od marta 2004. do maja 2007. bio je ministar za kapitalne investicije u vladi sa Vojislavom Koštunicom na čelu.

Za ministra za infrastrukturu u drugoj vladi sa Vojislavom Koštunicom na čelu izabran je 15. maja 2007. U tom svojstvu potpisao je 25. januara 2008. godine u Moskvi sporazum o saradnji između Srbije i Rusije u oblasti naftne i gasne privrede, izgradnje gasovoda kroz Srbiju i prodaje većinskog dela NIS-a ruskom Gaspromu. Na položaju ministra bio je do jula 2008. godine.

Ilić je nakon što je doživeo lakši moždani udar, 13. februara 2009. je hospitalizovan u Urgentnom centru u Beogradu.

Komentari (1)

star

24.03.2020 14:12

NATO agresori su razrušili bombama našu prelepu Srbiju i naš narod im to nikada neće zaboraviti.