Ima velike ambicije, kao i tata: Radomir Nikolić
Nebojša Raus
Ima velike ambicije, kao i tata: Radomir Nikolić

Nebojša Raus

Radomir Nikolić, Foto: Nebojša Raus

Na konstitutivnoj sednici Skupštine prethodno su verifikovani mandati 87 odbornika. Za predsednika gradskog parlamenta izabran je Miroslav Petrašinović, sa liste Srpske napredne stranke, za koga je glasalo 55 od 87 odbornika. Na toj funkciji će za zamenjivati Midorag Nikolić, javlja RTS.

Odbornici su dali saglasnost i na izbor sekretara i zamenika sekretara Skupštine.

Obrazlažući predlog kandidata za članove Gradskog veća, Radomir Nikolić je kazao da je uveren da je tim koji je predložio, sigurno povesti grad putem napretka i vratiti mu pozivije koje je nekada imao:

"Želim da Kragujevac postane mesto u kome će spokojno i sigurno živeti
naši naslednici."

Na osnovu rezultata lokalnih izbora u Kragujevcu, od 87 odborničkih mesta, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila je 40 mandata, lista "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac" (DS, ZZS) ima 24, a 10 odbornika je sa liste "Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma".

PROTEST NOVINARA

Tokom trajanja konstitutivne sednice ispred Skupštine grada održan je protest novinara redakcija lokalnih elektronskih i pisanih medija. Oni su od gradonačelnika Radomira Nikolića zatražili odgovore na pitanje zbog čega gradska uprava već dve godine ne raspisuje konkurse za finasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja. Novinari okupljeni u protestu pod nazivom "Samo po zakonu" zahtevaju da Grad obezbedi sredstva za proizvodnju medijskih sadržaja. Oni su upozorili na činjenicu da većina lokalnih medija radi u izuzetno teškim uslovima, bez redovnih izvora finasiranja.