Ivica Dačić
Printscreen/Happy TV
Ivica Dačić

Printscreen/Happy TV

Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Happy TV

 

Imenovanje Metju Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje želju SAD da aktivnije učestvuju u rešavanju problema i pokazatelj je promene stava američke administracije, ocenio je danas šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

- Svi očekuju da SAD povuku priznanje, nije to tako jednostavno za tako veliku silu, možda bi moglo o tome da se razgovara da oni nisu bili glavni kreatori nezavisnog Kosova - rekao je Dačić.

Gostujući na TV Pink, on je naveo da je ovo signal da administracija predsednika Trampa menja pristup načinu rešavanja problema i želi se kompromis koji bi uvažio interese i srpskog i albanskog naroda.

Nakon sastanka sa Vučićem doneta odluka! Panika u Prištini!

AUTOR: V.N. DATUM I VREME: 31.08.2019. 21:27 Stiže srpski zet! Metju Palmer, Foto: Tanjug/Zoran Žestić 5.4.18. * Metju Palmer novi izaslanik SAD na Zapadnom Balkanu * Potvrda promene politike Vašingtona * Odlični poznavalac prilika u regionu Potvrda promene politike Vašingtona. Brisel se pokazao nesposobnim, SAD preuzimaju stvari u svoje ruke.

 

- Da smatraju da je sve završeno što bi imenovali predstavnika - rekao je Dačić i podsetio da je Palmer već bio zadužen za region i nije nov.

Na opasku da je Palmeru supruga sa ovih prostora on je primetio da to može da bude i otežavajući faktor jer će pokušavati da bude nepristrasan i izneo bojazan da ne podlegne stereotipima o pogledu na kosovsku krizu koji postoje u Stejt departmanu.

 

Pročitajte još: