Nebojša Stefanović
MUP
Nebojša Stefanović

MUP

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji zaštitne opreme i uređaja, koje je kineska kompanija „NUKTEK“ donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova, i istakao da je ova donacija samo još jedan dokaz čeličnog prijatelјstva Srbije i Kine.

Kineska kompanija „NUKTEK“ danas je donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova 14.000 zaštitnih maski N95, dvoja KD vrata sa meračem temperature, pet jedinica za karantin i 15 posebnih kamera za merenje temperature.

Ministar je putem video-konferencijske veze razgovarao i sa generalnim direktorom „NUKTEK“-a Cićjan Čenom, u prisustvu ambasadorke Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo, kojem se zahvalio na donaciji i uputio mu poziv da poseti Srbiju.

Čen Bo

Tanjug

Foto: Tanjug

„Reč je o izuzetno značajnoj donaciji za zaštitu zdravlјa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i svih građana Srbije. Današnja donacija samo je jedna u nizu donacija koje je Kina dala Ministarstvu unutrašnjih poslova“, rekao je ministar.

On je razgovarao sa ambasadorkom Čen Bo i o donaciji mobilnih kamion skenera, u vrednosti od devet miliona evra, koje će Kina uputiti Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koji će imati višestruku upotrebu.

„Narodna Republika Kina i ambasadorka Čen Bo i ovim gestom pokazali su da žele da dalјe grade blisko prijatelјstvo koje su uspostavili predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping. Visoke tehnologije mogu da imaju izuzetnu ulogu u zaštiti zdravlјa i bezbednosti stanovništva i kroz naše zajedničke projekte hoćemo pokažemo građanima da brinemo o njihovom zdravlјu, bezbednosti i dalјem snažnom napretku“, naglasio je Stefanović.

Ambasadorka Čen Bo istakla je dobru saradnju kompanije „NUKTEK“ i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ambasadorka je naglasila da će saradnja između dve zemlјe biti nastavlјena i da će se čelično prijatelјstvo između Srbije i Kine u budućnosti i dalјe učvršćivati.

Generalni menadžer „NUKTEK“-a za Evropu Ćijan Fu, koji je prisustvovao sastanku, predstavlјajući nove proizvode za borbu protiv virusa zahvalio je Vladi Republike Srbije na svemu što je učinila za kineske državlјane koji su boravili u našoj zemlјi u protekla dva meseca, ali i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su bili na ulicama kako bi zaštitili građane.

On se zahvalio i kineskoj Ambasadi i ambasadorki Čen Bo za koju je rekao da je otvorila novu oblast saradnje srpske i kineske vlade.

„Ovo nije samo donacija tehnologije. Želimo da uputimo najlepše želјe svim građanima Srbije kroz ove maske. Naše porodice su donirale maske, a deca su oslikala crteže na kojima su prikazane najbolјe želјe koje upućujemo vašem narodu“, istakao je Fu.