ŠOK ZA SVE! Srbija ostaje na samo 3 stranke, a naprednjaci se upisuju u istoriju!

Stigli rezultati istraživanja.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi apsolutunu većinu!

* Cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju (SzS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Pokret slobodnih građana (PSG)

* Naprednjaci bi osvojili neverovatnih 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

 

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

- Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izađe na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s vlašću - kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus pređe PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije (DSS) ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Svetlana
  12/09/2019 - 09:22
  Naravno da je SNS najača, jer najviše radi, najviše se zalaže za poboljšanje standarda i života građanaSrbije! Rezultati su vidini, opipljivi nisu prazne reči... Postoje i ovi drugi kojima ništa dosta i dovoljno nije, koji ne žele napredak Srbije već svoj lični... i njih ima, ali zanemarljii su u svakom slučaju..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi