Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar
Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar

Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Vojska Srbije, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar, Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

 

Veliku pažnju će sigurno privući i moćni ruski tenk T-72 MS, koji će uz domaći M-84 postati okosnica vatrene moći Vojske Srbije. U Nišu ćemo moći da vidimo svečani defile pešadijskog i motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant. Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

RAMUŠ PRIČA KOJEŠTA Mogerini odbacila Haradinajeve tvrdnje, pa uoči sastanka u Tirani progovorila o Kosovu! Njena izjava će Prištinu dovesti do usijanja!

 

Pripadnici Vojske biće naoružani i opremljeni savremenim naoružanjem i vojnom opremom po projektima „1.500“ i „1.500+“.

Od sredstava ratne tehnike biće angažovana borbena vozila pešadije, tenkovi, borbena vozila „hamer“, artiljerijski sistemi „oganj“, borbena vozila „lazar“, artiljerijska oruđa „nora“, protivvazduhoplovni raketni sistemi, oklopna vozila Žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije „Miloš“, „oganj modularni“, „oganj digitalni“, PASARS i druga sredstva.

U BERLINU RAZGOVARALI O REŠENJU ZA KOSOVO KOG SE ALBANCI NAJVIŠE PLAŠE Nastala je svađa među njima - Merkelova i Makron spašavali Haradinaja!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović prisustvovali su generalnoj probi „Odbrane slobode“ i uverili se da je više od 4.000 vojnika i policajaca, kao i tehnika i naoružanje, spremno za predstojeći prikaz.