PAKAO ZA VUČIĆA U TIRANI Albanci pravili HAOS na ulicama, tukli se sa policijom, pokušavali da napadnu predsednika Srbije (FOTO/VIDEO)

Pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija, radikalnog političara iz Prištine i bivšeg teroriste OVK, organizovao je u Tirani, gde se održava regionalni skup "Brdo-Brioni", protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Doček za Vučića u Tirani
Doček za Vučića u Tirani, Foto: Alo!

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

 

Poziv na protest u Tirani uputio je Boiken Abazi, koji je zadužen sa spoljne poslove u ovom ekstremnom pokretu, a kako je rekao Aleksandar Vučić je persona non grata u Albaniji.

On je pozvao Albance da se u sredu 8. maja u 18 sati "suprotstave dolasku Aleksandra Vučića i Milorada Dodika" koji, prema njegovim rečima, ugrožavaju albansku naciju.

Napisao da obojica nisu dobrodošli u Tirani, jer su istovremeno opasnost za pravdu i mir u regionu.

 

Oni su sukobili sa policijom.

Vučić, Tirana
Vučić, Tirana, Foto: Alo!

 

Svi albanski mediji danas izveštavaju o tome, kako je predsednik Srbije persona non grata, a na ulici su protesti.

Doček za Vučića u Tirani
Doček za Vučića u Tirani, Foto: Alo!

 

Grupa demonstranata se sukobila sa policijom i krenula je opšta tuča.

Vučić, Tirana
Vučić, Tirana, Foto: Alo!

Podsetimo, predsednik Srbije učestvovaće u Tirani na samitu Procesa Brdo-Brioni. U prestonici Albanije okupiće se lideri „zapadnobalkanske šestorke" - Srbije, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, iz Prištine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule ovaj proces.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi