Crkva sveća sveće
Masanori Jošida
Crkva sveća sveće

Masanori Jošida

Crkva sveća sveće, Foto: Masanori Jošida

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, traže od državnih organa da spreče krajnje neodgovorno i nezakonito delovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne Crkve.

Mediji su ranije danas preneli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je "sveta pričest najbolji lek“ a „crkva najbolja bolnica“.

U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mera Vlade, ponašanje dela SPC je neodgovorno i opasno.

Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države.

Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj "Gazeli", šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posledice i mora biti pod hitno sprečeno!

Komentari (1)

ХАЏИ КОСТА

01.04.2020 18:11

ХВАЛА БОГУ ЈА СЕ ДАНАС ПРИЧЕСТИХ А ВИ БЕЗБОЖНИЦИ НЕ МОРАТЕ А НА КРАЈУ НАС НИКО НЕ ТЕРА НА ПРИЧЕСТ ТО ЈЕ НАША ВЕРА И ВОЉА