MINISTAR ODGOVORIO NA BRUTALAN NAPAD LIDERA PSG Sergej je lažni Beli Preletačević!

Rasim Ljajić, ministar trgovine i lider SDPS-a, reagovao je na skandalozan govor koji je u petak uveče u Novom Sadu održao Sergej Trifunović, glumac i lider PSG-a.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

Trifunović je, najpre, najbrutalnije opleo po studentima, da bi nakon toga istakao da je Nenad Čanak, zajedno sa Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, „lažni opozicionar”, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Ljajić kaže da Trifunović pokušava da glumi Preletačevića.

- Iz činjenice da je nesporno dobar glumac Sergej Trifunović izvlači zaključak da mu je dopušteno da kaže šta hoće, da vređa i omalovažava druge ljude bez ikakvih posledica. Bez obzira na to što kažu da je blesav i otkačen, te da ga ne treba shvatati ozbiljno, mislim da u tom ludilu ima nekog sistema - kazao je Ljajić i dodao:

 

- Trifunović glumi Belog Preletačevića, navodno na ozbiljniji način, trudeći se da animira one birače koji su glasali za njega. Drugo, napadima na Čedu, Čanka i mene on se nada da će dobiti deo građanski profilisanih birača za koje Savez za Srbiju nije prihvatljiv. Uostalom, on zbog toga i nije postao deo te grupacije - ističe lider SDPS-a i dodaje da Sergej nije glavna tema, a još manje glavni problem.

- Problem su oni intelektualci koji na protestima govore da su protiv podela, govora mržnje i prizivanja nasilja, a koji na ono što Sergej govori glasno - ćute. Problem su nekadašnji beli listići koji su sebe proglasili moralnom vertikalom ovog društva, a koji sada ili ćute ili podržavaju ovakav nastup Sergeja Trifunovića. Da se desilo da neko od nas, iz vladajuće koalicije, kaže ono što je rekao Sergej, to bi bila glavna tema u zemlji, a verujem da bismo dobili kartu za Hag u jednom pravcu. A sada svi ćute, pošto misle da je njima sve dopušteno. Dok sam u politici, boriću se protiv svakog ekstremizma jer to ovo društvo vodi u provaliju - zaključio je Ljajić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi