DONETA ODLUKA Ministar Stefanović objasnio ceo postupak registrovanja vozila u vreme vanrednog stanja

Nebojša Stefanović je bio gost u Jutarnjem programu

Saobraćaj, vozači,
Saobraćaj, vozači, , Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ministar Stefanović je bio gost u Jutarnjem programu Pink televizije, gde je govorio o aktuelnim temama, a specijalno o merama koje Vlada Srbije donosi tokom pandemije korona virusa i o tome kako građani Srbije mogu registrovati svoj automobil tokom vanrednog stanja.

- Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta molimo ih da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

Ministar unutrašnjih poslova saopštava da građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Registarcija se završava lako, morate poslati najbližeg srodnika koji će vaše vozilo odvesti na tehnički, to je obavezno. Primetili smo ovih dana ima više saobraćajnih nezgoda i to isključivo zbog velike brzine, a znate zašto, jer su ulice prazne, vanredno je stanje, vozači vide da nema mnogo vozila na ulicama, i onda nagaze na gas, a ne shvataju da i u ovakvim situacijama treba da poštuju pravila koja su propisana zakonom, ističe ministar Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

- Država sve radi kako treba. Brinemo zaista o svakoj osobi. To jeste naporno i teško, ali uspevamo. Moram da se zahvalim volonterima, ove dve nedelje su prelomna tačka, moramo da održimo krivu i da ne pada, ali to ćemo uspeti samo ako se budemo ponašali odgovornost. Mera će stupiti na snagu jedno ako građani ne budu poštovali mere koje smo uveli. Ja hoću da uputim ljude da se slobodno jave na bilo koji broj Minstarstva unutrašnjih poslova ili na mejl, i mi ćemo vas uključivati na druge telefone koji će vam dati odgovor na vaše pitanje, ističe ministar Nebojša Stefanović.

Podsetimo, ministar je precizirao da ova Uprava neće primati zahteve za produženje ličnih dokumenata, a u toku trajanje ove odluke dokumenta koja su istekla biće važeća.

Povezane vesti

 • Korisnik: Lazimir
  02/04/2020 - 12:15
  Zanimljiva priča, samo što u realnosti niko ne odgovara na mejlove. Provereno.
 • Korisnik: rade.schengen
  31/03/2020 - 09:37
  a kako da se vratimo iz eu sa isteklom registracijom automobila jer smo ovde zarobljeni?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi