KANADSKI GENERAL PRED DOLAZAK U BEOGRAD Pričao o bombardovanju Srbije i priznanju Kosova, pa bez pardona zviznuo u lice svetu pravu istinu!

Makenzi je često kritikovan u svojoj zemlji.

Luis Makenzi
Luis Makenzi, Foto: Printscreen

* Kanadski general u penziji, nekadašnji komandant Unprofora u Sarajevu Luis Makenzi dolazi na predstojeći Sajam knjiga u Beogradu povodom promocije srpskog izdanja svoje knjige „Mirotvorac: Put u Sarajevo“

* Knjiga je napisana pre 26 godina i bila je bestseler u Kanadi

* Makenzi je bio komandant sektora Unprofora u Sarajevu od 1992. do juna 1993. godine kada su vlasti u Sarajevu zatražile da bude smenjen

U intervjuu za Politiku, on ponavlja svoje stavove, zbog kojih je bio često kritikovan u svojoj zemlji, a pre svega u BiH, da u Srebrenici nije počinjen genocid, već ratni zločin, da je oslobađanje u Hagu ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića sramotno, a da su bombardovanje Srbije 1999. godine i priznanje Kosova velika greška i „ludost“.

 

„Očekivali su da ću se slagati s njima po svim pitanjima... Kako je moj mandat podrazumevao da budem nepristrastan i objektivan, bili su veoma uznemireni mojim komentarima na pojedine probleme“, kaže Makenzi.

Kanadski general, koji je posle odlaska u penziju nakon povratka iz Sarajeva jedno vreme bio i zamenik premijera Kanade, protivio se NATO bombardovanju Srbije i kritikovao je svoju Vladu zbog priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

„Istina će uvek uznemiravati one koji imaju drukčije mišljenje. Razvojem događaja od bombardovanja naovamo, jasno je da je ludost bombardovanja suverene zemlje i priznanje nezavisnosti Kosova više stvorilo problem nego što ga je rešilo“, istakao je Makenzi.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi