SRAMNE NEISTINE BALŠE BOŽOVIĆA Priča da su nastavnici otpušteni iz škole u Ćupriji, a ustvari je istina 10 PUTA GORA!

Svojevremeno je DS rukovodila tom školom i "novac isisavala sa računa škole".

Balša Božović
Balša Božović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija Hristos Aleksopulos izjavio je danas da funkcioner DS Balša Božović iznosi laži u vezi rada te ustanove i ističe da nijedan nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na određeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače.

"Laži koje funkcioner DS, Balša Božović, poslednjih dana iznosi u javnost, pokušavajući da naruši ugled našoj visokoškolskoj ustanovi, još jednom dokazuju višemesečni politički pritisak opozicije na menadžment naše ustanove, u vreme trajanja konkursa za izbor profesora Visoke medicinske škole u Ćupriji" izjavio je Aleksopulos.

Navodi da nijedan nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na određeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače.

 

"Zabrinjava međutim činjenica što se Balša Božović, koji je očigledno navikao na ponižavanje i zastrašivanje političkih neistomišljenika drznuo da, baš u vreme trajanja konkursa, raznim lažima na društvenim mrežama utiče na menadžmnet škole i članove Komisije koji će o izboru budućih nastavnika uskoro odlučivati" naglasio je direktor škole.

Kaže da Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić, a čija, navodi, imena opozicija danima zloupotrebljava u medijima, nikada u toj školi nisu bili u radnom odnosu, već su, pošto imaju izbore u zvanja u drugim visokoškolskim ustanovama, angažovani u toj ustanovi ugovorima o dopunskom radu, što im zakon i omogućava.

"Ističem da njihovo angažovanje, nema nikakve veze sa predmetima koje su držali nastavnici kojima su ugovori istekli" dodaje Aleksopulos.

Balša Božović
Balša Božović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Državnim organima smo kao ustanova podneli odgovarajuće tužbe za iznošenje laži pojedinaca, a obratićemo se i Evropskom parlamentu zbog mešanja visokog funkcionera DS, Balše Božovića u rad naše visokoškolske ustanove i grubog narušavanja autonomije i akademskog integriteta škole i akademske zajednice, ukazao je on.

Podseća da je svojevremeno, DS rukovodila tom školom, i "da je novac isisavala sa računa škole, što je ustanovu odvelo u deficit, a da je tek po našoj prijavi, jedan od predhodnih direktora pravosnažno osuđen za traženje i primanje mita".

Ocenio je i da to što je visokim funkcionerima DS sada očigledno ponestalo para, pa su se prisetili Visoke medicinske škole u Ćupriji koja je danas ponos, ne samo Pomoravlja već i cele Srbije, zaposlene i brojne studente škole ne zanima.

"Zato i nećemo dopustiti da zastrašivanjem, političkim pritiscima i lažima bezkrupuloznih ''intelektualnih'' hohštaplera pojedinci i njihove opozicione partije koje Srbiji nisu donele ništa dobro, ostvare taj cil. Zato im poručujemo da mi nismo lak plen i da u svojim nečasnim i prljavim radnjama prema Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, ni ovoga puta neće uspeti" naglasio je Aleksopulos.

Poslanik DS Balša Božović je u Skupštini Srbije, ranije, tvrdio da su funkcioeri SNS zapošljavani u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a da je istovremeno sa tim novim ugovorima u toj školi bez posla ostalo osam žena.

Zato je DS od ministra prosvete zatražila da smeni direktora Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji i da vrati na posao zaposlene kojima je, kako kažu, na nezakonit način prestao radni odnos.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na InstagramuFacebooku

Povezane vesti

 • Korisnik: Mira
  05/11/2018 - 19:19
  Sram ih bilo, cime se sve ljudi bave!
 • Korisnik: Nikola
  05/11/2018 - 15:40
  U ovoj opoziciji sve lazovi i lopovi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi