OSTAJEMO U SKUPŠTINI DA JE ODBRANIMO OD NASILJA, ALI ZASAD SMO ODUSTALI SMO OD ŠTRAJKA GLAĐU Poslanici SNS i vladajuće koalicije doneli odluku

Sprečiće svaki pokušaj nasilnog preuzimanja

Aleksandar Martinović
Aleksandar Martinović, Foto: Printscreen

 

Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je danas poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović.

Na pitanje da li će poslanici SNS-a štrajkovati glađu, Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

"Ako poslanici Dragana Đilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucenjivali državu, predsednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u strajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i do Boškovog, Đilasovog i Jeremićevog", rekao je Martinović.

On je naveo da su naprednjaci spremni da vode dijalog i sa opozicijom i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala na konsultacije u utorak sve šefove poslaničkih grupa.

 

"Nadam se da će i oni koji su pre neki dan upadali motornim testrama, pretili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rešenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti", rekao je Martinović.

On je istakao da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana i pozvao nadležne organe i ministre da, kako je rekao, rade svoj posao i da svima u Srbiji omoguće "slobodno kretanje, da radnici na gradilištima budu bezbedni, prolaznici, novinari, narodni poslanici i da nema više upadanja u institucije sa vešalima i testerama i zavrtanja ruku novinarkama".

Martinović je ponovio Vučićeve reči da SNS ne mrzi nikoga.

"Želimo da se Djilas, Jeremić i ostali konačno dozovu pametu, neka uđu konačno u voz napretka Srbije ako to žele, ako ne žele, neka ostanu zarobljeni u prošlosti i neka žive u svom svetu u kome se bogate, a narod gladuje", kaže Martinović.

Aleksandar Martinović
Aleksandar Martinović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

 

Kako je rekao, sada je 2019. godina, Srbija se promenila i građani su shvataili da nema drugog puta osim onog koji je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i broj okupljenih građana sinoć u Novom Sadu je to pokazao.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su oni spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane parlament.

"Spremni smo da budemo prisutni fizički ovde u Narodnoj skupštini danima i noćima, jer nećemo da dozvolimo onima koji bi nasiljem da preuzmu vlast da upadnu u Parlament i da se ponove scene koje su se dešavale na ulicama Beograda", rekao je Martinović.

On je istakao da neće dozvoliti da se parlament pretvori u poprište primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

"Fašizam nikada u Srbiji nije imao podršku", poručio je Martinović.

 • Korisnik: Maja
  13/04/2019 - 08:23
  Jucerasnji dan je pokazao da Srbija svoju buducnost meri po hedonizmu i bahatosti lidera takozvane opozicije 1 od 500 , i vlasti koja cuva inbstitucije , a drzavni organi posmatraju kao u pozoristu.Strasno
 • Korisnik: Aleksandra
  12/04/2019 - 23:57
  Podrska vlasti koja je stala u odbranu institucija od nasilnika i lopova.Opozicija je dno dna.
 • Korisnik: Ana
  12/04/2019 - 23:21
  SZS može da protestvuje koliko hoće, ali ne sme da pravi nered.
 • Korisnik: era
  12/04/2019 - 23:20
  VLast se menja samo i iskljucivo na izborima
 • Korisnik: Ivana
  12/04/2019 - 22:39
  Ne mogu da razumem da najbogatiji, nejbolje situirani opozicioni lideri kao što su Đilas, Jeremić, Borko, Obradović, Sandra Rašković ..., zovu narod da smene Vučića. Šta to njima fali u njihovim peskupim vilama i na deviznim računima pa žele promene.Zaključite sami.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi