Zorana Mihajlović
Alo/Marko Metlaš
Zorana Mihajlović

Alo/Marko Metlaš

Zorana Mihajlović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, rekao je preksinoć govoreći o hapšenju Vladimira P. da je on tu vest dobio od bivše supruge koja radi u jednom ministarstvu, a koja takođe nije autor vesti.

Bojana R., službenica ministarstva, u izjavi koju je dala policiji navela je da je poruku koju je o navodnom uvođenju celodnevnog policijskog časa dobila od drugarice i potom je prosledila nekolicini osoba, uključujući i bivšeg supruga, privedenog Vladimira P.

Povodom ove vesti oglasilo se i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vlada Srbije

Alo/Masanori Jošida

Vlada Srbije, Foto: Alo/Masanori Jošida

- U izjavi policiji ona je jasno naglasila da je informaciju koju je dala suprugu da se priprema 24-časovni karantin nije dobila od bilo koga iz ministarstva, niti da ova informacija ima veze s ministarstvom u kome radi, već da je ovu informaciju dobila od troje prijatelja čija je imena i kontakte dala policiji. Prema našim informacijama, policija će saslušati i ove građane koji su Bojani R. dali ovu lažnu informaciju - kažu u ministarstvu.

Podsetimo, Vladimir P. iz Beograda priveden je pre dva dana i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Sumnja se da je on pre tri dana na Tviteru širio lažnu vest kako „ima informaciju iz ministarstva da će sutra u 18 časova da se objavi zabrana od 24 sata, koja verovatno kreće za 48 sati i da će trajati verovatno do 15. aprila, kao i da će samo po jedan član domaćinstva moći da izađe iz kuće svaki drugi dan do prodavnice i nazad“.

Za širenje panike predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ova uznemirujuća poruka je prvo građanima stigla na mobilni telefon, a potom se proširila i društvenim mrežama.

Komentari (4)

rambo

03.04.2020 13:07

Dokle više..... Predsedniče reaguj!!!! Prvo Ministarkina ostavka, pa istražiti dalje.... Slučajno iz Kabineta Zoraninog, kao da smo svi mi ludi!!!!!!

Mare 1

03.04.2020 13:44

Ova Zorana,bahatošću isličnim, a sada ovim stvarno treba da se skloni ili da je sklone!

panik

03.04.2020 15:57

Koje sirenje panike, kada je to najavio i predsednik.

BRAVOOO

03.04.2020 18:26

odma kapija vucicu odma nema vise ludiranja das nekome poverenje on ti da noz u ledja koliko je para marnura od puteva ufff boze mili