Dragan Đilas; Zoran Lutovac
Ilustracija
Dragan Đilas; Zoran Lutovac

Ilustracija

Dragan Đilas; Zoran Lutovac, Foto: Ilustracija

Radoslav Milojičić Kena, doskorašnji poslanik Demokratske stranke i član Glavnog odbora DS, kaže da je iz stranke isključen iako u svojoj opštini godinama donosi najbolje rezultate i od 18. godine je u stranci.

Milojičić je za "Blic", komentarišući odluku Izvršnog odbora DS da njega i trojicu kolega isključi iz članstva, rekao da je njegovu člansku kartu u DS potpisao lično Zoran Đinđić.

Na pitanje da li je pozvan na sednicu IO DS na kojoj je isključen, Milojičić kaže da je pozvan u nedelju uveče mejlom, za ponedeljak, iako, kako tvrdi, "u statutu i pravilniku o radu Izvršnog odbora piše da se to mora učiniti sedam dana ranije".

"Izgleda da se Dušanu Petroviću žurilo, pa je njegov sluga u DS to zaboravio", rekao je Kena, dodajući da kada govori o "slugi" misli naDušana Kostadinovića.

Kostadinović je, kako dodaje, "radio izbore u Šapcu, kao i ceo gradski odbor DS u tom gradu i cela njegova familija".

"Poštujem njegove različitosti, kao i svi u DS, ali je onda poštenije da se učlani kod Petrovića u stranku", kazao je Milojičić.

Na pitanje da li mu se neko obratio nakon što je iz medija saznao da je isključen iz DS ili da li je on pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom DS Zoranom Lutovcom, Kena je odgovorio odrično.

"Ne, Lutovac nije nikada došao ni na sednicu poslaničkog kluba niti da razgovara sa nekim ko drugačije misli. Da je drugačije, ne bi imao 75 raspuštenih odbora, raspuštenu omladinu, forum penzionera, a čak je raspustio i zaposlene iako četiri meseca ne ulazi u centralu. On je došao da ubije DS po nalogu i za račun Dragana Đilasa", smatra Milojičić.

Na pitanje hoće li učiniti nešto povodom isključenja, odgovorio je:

"Izvršni odbor je raspušten u Madlenijanumu, poziv nisu uputili na vreme, objavili su odluku iako nije konačna, što je opet kršenje statuta, sve to oni znaju, ali žele da još više unize DS. Čude se da još postoji, ubijaju ga, ali gle čuda, ljudi ne prilaze Đilasu gazdi...Pravni tim DS će reći šta su pravni koraci protiv njih".

"Kako je Đilas došao na najviše funkcije u DS od 2010. godine, mi idemo nizbrdo, ali nikada njegov sluga nije vodio DS kao sada, nikada on nije izabrao predsednika kao sada", naveo je Kena Milojičić.

"Zato 26. septembra DS će prestati sa podelama i izabraćemo ljude koji sabiraju, a ne dele, koji se bave politikom, a ne muljanjem, koji poštuju statut, a ne gaze ga", zaključio je Radoslav Milojičić Kena.

Pročitajte i: