sahrana
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Devojčica (12), učenica jedne osnovne škole u Šoštanju, počinila je samoubistvo, a veruje se da je razlog za to bilo nasilje koje je trpela u školi, pišu mediji.

Devojčica je, kako prenose mediji, samoubistvo počinila prošle subote, a roditelji i drugari su je juče ispratili na večni počinak.

Detalji tragičnog događaja, kao ni identitet žrtve, nisu objavljeni.

Iz policije u Celju su saopštili da se ispituju sve okolnosti smrti maloletne devojčice.

- Možemo samo da potvrdimo da se bavimo pogibijom sa područja PU Celje. Odmah smo pristupili proveravanju svih okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja - rekla je Milena Trbulin iz policije.

U Savinjsko-šeleškom centru za socijalni rad, jedinica Velenje, objasnili su da ih o vršnjačkom nasilju najčešće obaveštava policija, prenosi Blic.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading