Bojan Pajtić
Nenad Mihajlović
Bojan Pajtić

Oliver Bunić

Bojan Pajtić, Foto: Oliver Bunić

- Pajtić je nakon sastanka sa Tadićem i Jovanovićem održao u nedelju uveče sastanak unutar DS-a, kojem su prisustvovali visoki funkcioneri te stranke. Svi su bili protiv izlaska sa Tadićem - kaže naš izvor i dodaje da je atmosfera bila usijana.

- Ove pregovore je držao Čedomir Jovanović, koji želi da na izbore ide sa DS-om, i da nije bilo njega, odavno bi pukli. Da su pregovori zavisili od Borisa Tadića, odavno bi bili gotovi - objašnjava naš izvor.
Sam Pajtić se juče kratko oglasio povodom pucanja pregovora.

- Građane Srbije ne interesuje broj mandata niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari, a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije - rekao je Pajtić i dodao da će demokrate ići sa onima s kojima su sarađivale u prethodne dve godine „u borbi protiv režima“.

LDP: Podelili smo mandate

Član Predsedništva LDP-a Kenan Hajdarević izjavio je za „Alo!“: - Postigli smo dogovor u našim prostorijama o raspodeli mandata na zajedničkoj listi LDP-a, DS-a i SDS-a, kada sam ja to i objavio na Tviteru. Zaista ne znam šta se posle toga dogodilo i zašto je Pajtić naknadno dao izjavu da DS neće u koaliciju sa nama - rekao je Hajdarević.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović bio je razočaran činjenicom da će opozicija nastupiti u dve kolone.

- Otpor i pritisci sa kojima smo se suočili pokušavajući da formiramo jednu listu uveravaju me da sam bio u pravu, uprkos tome što će, voljom Demokratske stranke, sa stanovišta programa i cilja naše gotovo identične stranke nastupiti u dve kolone. Razočaran sam, ali ne i ljut zbog odustajanja demokrata nakon postignutog i potpisanog dogovora o raspodeli mandata, jer sam učinio sve kako bih građanima omogućio da se, glasajući za našu jedinstvenu listu, najefikasnije suprotstavimo koaliciji Aleksandra Vučića. Moraćemo više da radimo jer i bez Demokratske stranke taj cilj ostaje isti - naveo je Jovanović.

Nisu ubedili Pajtića: Tadić i Jovanović

Petar Dimitrijević

Nisu ubedili Pajtića: Tadić i Jovanović, Foto: Petar Dimitrijević

 

Tadić: DS je kriv!

Predsednik SDS-a Boris Tadić oglasio se povodom propalih pregovora opozicije i rekao da je njegova stranka sve vreme zagovarala izlazak u jednoj koloni. - Sa tim predlogom smo javno izašli i na prvom sastanku sa DS-om. Nažalost, oni su doneli odluku da opozicija ne nastupi na ovim izborima u jednoj koloni, a zašto su doneli takvu odluku je pitanje koje treba postaviti DS-u jer je to bila isključivo njihova odluka - rekao je Tadić.

 

Mićunović: Bolje u dve kolone

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS-a i nesuđeni broj jedan na zajedničkoj listi, otkrio je da su unutar stranke vođeni razgovori da li je „rentabilnije“ da se na izbore izađe u jednoj ili dve kolone. - Izgubili smo veliki deo članstva i veliki deo biračkog tela, koji su ostali pasivni i razočarani. Mi moramo prvo na njih da ciljamo, da im vratimo poverenje i da oni glasaju aktivno, a to ne možemo ako smo u jednoj koloni, jer su u međuvremenu neki razbijali tu kolonu - rekao je Mićunović.

Komentari (3)

Goran

01.03.2016 08:42

Naslov kao da je Vucic izmislio. Inace, svi smo nadrljali, jer ce Vucic da pobedi u koliko god kolona opozicija da ide i moracemo da gledamo njega i kamarilu do 2020. a mozda i duze. Ko tipuje drugacije, neka se javi da utanacimo opkladu.

koviljka

01.03.2016 11:49

Ovi strumfovi nikako da se dogovore.Lako ja bilo 2000te kad je bilo puno za deobu,muka je sada kad je ostalo malo.Neisplati se vise deliti zato se nisu dogovorili.Pajtic ubedjen da je veliki strunmf i da mu treba najvise ovi ostali se ne slazu svi misle da bez njih Srbija nemoze.LUPEZI.

Rule

01.03.2016 13:26

Праве странке и прави страначки лидери иду самостално на изборе. Дали тако сме да учини и СНС? Да сме самостално би, без трабаната ишла на изборе. Брука једна