VUČIĆ SE OBRATIO POSLE SASTANKA OD IZUZETNE VAŽNOSTI Ovaj Vidovdan je poseban - Lepe vesti vratile osmeh stanovništvu Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona.

Sastanku, pored ostalih, prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

- Od Slovenije, hrvatske, BiH, Republike Srpske, zahvalan sam im jer smo pokazali jedinstvo našeg naroda. Želju da sačuvamo srpsku kulturu i tradiciju – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ZVUČNICI SE USIJALI! Kad se predsednik pojavio na aerodromu Morava krenula je PESMA zbog koje su se naježili svi prisutni!

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo jer je nakon 33 godine otvoren aerodrom, dovešće dosta investitora u taj okrug i raduje se što će odsad ljudi ostajati u Kraljevu da rade i stvaraju porodice. Dodao je da, istorija treba da sudi svakome, i naglasio je da je bitno sagledati ostvarene rezultate.

- Nadajmo se pobedama i još boljim rezultatima - kaže predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je upitan da prokomentariše situacije u kojima su funkcioneri optuženi za određene prekršaje, a pripadaju SNS.

- Razlikujem se i ja osnosu na njih, oni neće da vide novinara čije im se pitanje ne sviđa, za razliku od mene - dodaje predsednik.

- Kada član SNS napravi prekršaj, taj čovek bude procesuiran. Ni na koji način nećemo da se mešamo, neka nadležni organi vode istragu. A kada se to desi u nekoj drugoj stranci, niko ne reaguje, razlika je u odgovornosti. Kada vidimo kakvu su odluku doneli sudovi, na osnovu toga ćemo i mi doneti odluku kao stranka. Je li se vodio neki postupak protiv Dragana Đilasa? Za 500 miliona evra smo mogli još više ovakvih aerodroma da izgradimo, a oni nam povrh svega drže pridike - kaže predsednik Vučić.

- Oni stalno govore da će Jutka biti predsednik opštine, može, ali bez SNS, a to je teško - kaže predsednik Vučić

Naglasio je da postoji velika razlika između ozbiljne i neozbiljne politike. Evropska komisija je donela doluku da Kosovo ne učestvuje na Evroviziji, pa je predsednik upitan da komentariše tu odluku.

- Nije to velika sreća za nas, a nije ni velika sreća za njih. Bitna je ono da naš narod neće imati hleb u prodavnica i da neće imati šta da jede.

ZAŠTO OPOZICIJA ĆUTI NA HARADINAJVE LAŽI PROTIV SRBIJE? Ramuš je danima galamio da Vučić sprema "haos", a kad je LAŽ provaljena ućutao se! Ni Đilas, Jeremić a ni Rada Trajković se nisu usudili da javno stanu u odbranu države

Predsednik Vučić je rekao da politički protivnici mogu da ga ne vole, ali jedno ne mogu da ospore, a to je politika koju vodi i ono što je učinio za srpski narod.

- Mi se nećemo siliti, busati, ja to ne umem - rekao je Vučić 

- Oni koji se busaju, od toga nema ništa. Preteli su mi batinama, a onda su kukali po medijima. Neka naprave malo realniju sliku u životu - dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako dodaje, u Vukovaru će biti izgrađen Srpski dom.

- Posebno ćemo raditi na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Želimo da sačuvamo srpski identitet - naveo je Vučić.

Kaže da taj sastanak nije bio lak, posebno kada se govori o situaciji u Crnoj Gori.

- Mi ćemo se boriti za opstanak i ostanak našeg naroda na svojim ognjištima. Srbija neće nikom dozvoliti da ugrožava entitetska prava našeg naroda - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovaj sastanak je dobar signal za naš narod u regionu.

- Naš sledeći susret u ovakvom formatu biće krajem avgusta, početkom septembra - najavio je Vučić.

Posle sastanka predsednik Vučić rekao je da su stastanku prisustvovali predstavnici iz različitih zemalja bivše Jugoslavije.

- Zahvalan sam im jer predstavljaju uvek iste političke opcije. Pokazali smo jedinstvo našeg naroda, da se borimo za očuvanje srpskog jezika, da se borimo mirnim putem. Razmatrali smo u svakoj zemlji položaj srpskog naroda i kako možemo da pomognemo. Pomagaćemo našem narodu, radićemo na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma - rekao je predsednik.

- Govorili smo o problemima, sastanak nije bio lak, posebno nije lako kad smo govorili o Crnoj Gori. Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti, nećemo nametati svoju volju nikome. Posebno mi je drago što smo veliki sastanak imali ovde, to je dobar signal za budućnost naroda u celom regionu, rekao je Vučić i najavio sledeći susret u ovakvom formatu krajem avgusta.

 

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi