Maja Gojković
Printscreen
Maja Gojković

Printscreen

Maja Gojković, Foto: Printscreen

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić čestitao je danas rođendan predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

Ševarlić se javio da predloži dopunu dnevnog reda sednice parlamenta, ali je pre toga čestitao rođendan Maji Gojković, rekavši da mu je žao što "nema zvonce da to objavi svima".

- Žao mi je što ne dozvoljavate da unesem sliku 'Plava grobnica' i da vam je poklonim kao rođendanski poklon, rekao je Ševarlić.

 

Ševarlić je u novembru prošle godine pokušao da unese ovu sliku u salu Skupštine, međutim, ta akcija mu nije uspela, jer ga je u tome sprečila upravo predsednica Maja Gojković, koja je tada kritikovala obezbeđenje zbog neadekvatne reakcije.

 

Podsetimno, krajem prošle godine je na jednoj sednica Skupštine Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri uneo veliku sliku "Plava grobnica" pa je iz sale morala da ga isprati predsednica parlamenta.

Gojković je upozorila Ševarlića da ne može da unosi sliku u skupštinsku salu, posebno što od nje ne može da vidi ni poslanika koji sedi iza njega i zatražila od obezbeđenja da iznesu sliku.

Pošto obezbeđenje to nije učinilo, Gojković je sišla sa mesta predsedavajućeg i lično ispratila Ševarlića iz sale a na momente se sa njim otimala oko slike. Pre toga ona je pokušavala da Ševarlića nagovori da iznese sam sliku i odnese je u skupštinski hol i izloži.

"Sklonite tu sliku, molim obezbeđenje da radi svoj posao. Ne znam kako ste ušli sa tako velikom slikom u salu. Znam da je to ’Plava grobnica’ nemojte od parlamenta da pravimo galeriju", rekla je tada Gojković.

 

 

 

Komentari (3)

Pera Detlic

22.05.2019 13:58

Kad je nece niko za zenu bar neka slavi rodjendan.

porodica Devic

22.05.2019 21:38

Porodica Devic sa 600 porodica nekada zaposlenih u Atp Vojvodini rado bi joj poklonili zlatne bukagije.

porodica Devic

22.05.2019 21:40

Poklonila bi joj apartman na Klisi