PIJTE SOKIĆ, BATALITE ALKOHOL! Šešelj lepo objasnio - Obaveštajna služba mu spremila podvalu, ovo treba da bude nauk svakom političaru!

Iz Srbije i Srpske ovih dana stiže podrška za Hajnca Kristijana Štraha, bivšeg austrijskog vicekancelara i nekadašnjeg lidera Slobodarske stranke Austrije (FPO), koji je u subotu bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije nakon skandala sa tajnim video-snimkom.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

I dok većina tvrdi da je austrijski desničar bio žrtva nameštaljke, te da ne smemo zaboraviti da je uvek bio uz Srbiju po pitanju Kosova, Vojsilav Šešelj, šef SRS-a, navodi i da je Štrahe stradao zato što je bio pijan, a takvo stanje, prema njegovom mišljenju, nijedan političar ne sme sebi da dopusti.

- Štraheu je nemačka obaveštajna služba očigledno spremila tu podvalu. Ona treba da bude nauk svakom političaru i kod nas i u svetu da vodi računa s kim se druži i s kim pije. Političar ne sme nikada da se napije! On je stradao baš zato što je bio naivan - kazao je Šešelj.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: printscreen

Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, među prvim je stao u odbranu Štrahea, poručivši da mu je afera podmetnuta, te da nije bilo nikakve štete za Austriju zbog onog što se čulo na snimku.

Stefan Stamenkovski, predsednik „Zavetnika“, istakao je da treba da se prisetimo da je Štrahe još kada je bio u opoziciji, nosio majicu „Kosovo je Srbija“.

Hajnc-Kristijan Štrahe
Hajnc-Kristijan Štrahe, Foto: EPA/Florian Wieser

- A onda je i kao vlast zastupao srpske nacionalne interese svuda, dolazio je i na proslave dana Republike Srpske. Afera mu je smeštena pred izbore EU jer su liberalne stranke u Evropi shvatile da ih ugrožavaju desničari - kaže Stamenkovski.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, smatra da je Štrahe uništen jer je želeo saradnju i s Moskvom i s Vašingtonom.

Biber: Štraheov pad dobar znak za Balkan

Straheov pad je dobar znak za Zapadni Balkan, pošto ta politička snaga nije radila u interesu proširenja EU, smatra Florijan Biber, stručnjak za Balkan. Biber ukazuje da krah Štraheove političke karijere ostavlja njegove saveznike na Zapadnom Balkanu bez alternative.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Funkcioner, Beograd
  22/05/2019 - 12:51
  POLITIČAR NE SME da pije, jer ko pije govori istinu i ono što misli !!
  • Pera Detlic @Funkcioner, Beograd
   22/05/2019 - 14:02
   Seselj ne pije a govori sve sta Vucic misli....hahaahahahahaaha..
 • Korisnik: Pera Detlic
  22/05/2019 - 09:09
  Vojvodo efendija Seselju batali politiku nece te niko vise, tvoja stranka moze da stane u dva autobusa.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi