Vlada Srbije Nemanjina
Alo!/Rajko Ristić
Vlada Srbije

Alo / Masanori Jošida

Vlada Srbije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Tomašević bi zaseo na čelnu klupu Ministarstva omladine i sporta, jer je dosadašnji ministar Vanja Udovičić okarakterisan kao jedan od najslabijih igrača u sadašnjem sastavu Vlade Srbije.

- Gotovo je izvesno da Udovičić neće u novoj sezoni nastaviti da „igra“ u Nemanjinoj 11. A kao novo pojačanje viđen je upravo Dejan Tomašević, iza koga su brojni sportski rezultati i koji slovi za veoma vrednog i mudrog čoveka, a pre svega velikog patriotu. Iako definitivan sastav igrača za sada zna samo „selektor“ Aleksandar Vučić, sve glasnije su priče da je upravo Tomaševića upisao na spisak pored naziva ministarstva koje je dosad vodio Udovičić - objašnjavaju naši izvori.

- Iako je i sam Tomašević jednom prilikom kazao da neće biti novi ministar sporta, od njegovog dovođenja u Nemanjinu 11, što bi se reklo u sportskom žargonu, nije se odustalo - ističu naši sagovornici.

Podsetimo, Tomašević je početkom maja ove godine kazao da nikada nije razmišljao o takvoj funkciji.

- Uostalom, srpsko Ministarstvo sporta ima ministra, meni dragog čoveka i dobrog prijatelja, sportistu koji razume suštinu i jezik sporta. Kao sportski funkcioner sam se ostvario i sada nastavljam sasvim drugim putem. Dakle, neću biti novi ministar sporta - tvrdio je Dejan Tomašević u maju.

Dejan Tomašević

ALO Foto: Marko Metlas

Dejan Tomašević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Sa druge strane, Vanja Udovičić, pre nekoliko dana upitan da li će i u novoj vladi nastaviti da obavlja funkciju, počeo je da nabraja svoje ostvarene rezultate.

- Da li ću biti ministar i u novoj vladi Srbije nije pitanje za mene, već za nekog drugog. Kao i do sada, svojim delovanjem ću nastaviti da obaram rekorde, prvenstveno mislim na četiri puta veći broj medalja, na drastično veći broj organizacija međunarodnih takmičenja, na duplo veći broj dece u sistemu školskog sporta gde danas umesto 90.000 imamo 180.000 dece, na veći broj stipendija za sportiste i mlade talente - naglasio je Udovičić i zaključio:

- Kao bivši sportista koji je navikao da se takmiči i da postavlja najviše standarde, mislim da rezultat na semaforu dovoljno govori o tome kako je Ministarstvo sporta radilo u prethodnom periodu.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Caran

02.10.2020 11:41

Dejan Tomasevic je covek koji je dokazao kako se KSS nosi na svojim ledjima! Uspesan, vredan, uvek spreman da svoje veliko iskustvo prenese mladjima. Mnogo je uradio za nasu kosarku, organizovao je velike sportske dogadjaje i mislim da nasem sportu treba takav profesionalac. Budimo uz Dejana, podrzimo ga kako bi nasi sportisti uvek bili na vrhu, kako bi nas sport zauzimao visoko mesto na lestvici nasih prioriteta