Ana Brnabić
Printscreen
Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Premijerka Brnabić je u Vladi Srbije gde odgovara na pitanja novinara sa televiziji Prva. Ona je rekla kako se svi u Vladi pridržavaju strogih pravila koja su propisana.

Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Na pitanje o Sajmu, premijerka Srbije odgovara kako je to idealan prostor za zaražene sa blagim simptomima.

- Najefikasniji način je da imamo prostoriju kakav je Sajam, i da zaražene odvojimo od njihovih porodica, kako se zaraza ne bi širilia. Postoje dva bitna razlog zašto zaražene nećemo smestiti u hotele. Prvi je što bismo morali da izdvojimo mnogo policajaca koji bi obezbeđivali sve ljude koji su u karantini. Ne možemo ljudima uzimati kartice od soba, to nije u redu. Drugi je da sve bude efikasnije, da svi budu na jednom mestu kako bi doktori pravovremeno reagovali i da ih upućujemo na klinike koje će pravovremeno reagovati i koje su stručne za korona virsu.

Premijerka je naglasila da građani ne treba iz straha da kriju da imaju simptome.

- Ako to rade, direktno ugrožavaju svoje porodice. To je period od 14 dana. Mi radimo sve što je u našoj moći da to uredimo. Imaćemo tamo separatore, posebne sobe u kojima će biti smešteno 5-9 ljudi. Prostorije gde će moći da se osame i da rade. Uvešćemo dodatne sadržaje kao što sustolovi za stoni tenis i bilijar. Sve će biti opremljeno na visokom nivou. Uradićemo sve što možemo da učinimo za građane Srbije, istakla je premijerka Ana Brnabić.

- Iz svega što slušam od stručnjaka, kada bismo svi ostajali kod kuće i bili izolovani, nakon dve nedelje bismo sprečili širenje korona virusa. Poštujmo mere i distancirajte se od drugih ljudi, istakla je Brnabić.

Komentari (1)

ljuba8

25.03.2020 19:51

Nestrpljivi penzioneri, birajte da li vam je bolje da slusate mere vlade i budete u svojim toplih stanovima uz TV, ili da setate a posle budete na Sajmu.