DODIK "Izjava Izetbegovića povezana sa napadom na Vučića"

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je neprocesuiranje napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici povezano sa "razočaravajućom izjavom" lidera bošjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod".

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Tanjug Andrija Vukelic

Dodik, koji je i lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD", rekao je nakon sednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci da se nada da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i istakao da će mu ostaviti mogućnost da se izvini srpskom narodu, jer su, kako je naglasio, Srbi su dobar narod.

On je dodao da, ako se Izetbegović izvini, Srbi će mu možda i oprostiti, ali je ocenio da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

"Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izajva. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega", rekao je Dodik.

On je dodao da je njegov zadatak da štiti interese srpskog naroda i poručio da neće odustati od borbe za prava Srba.

"Nikada u svetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom sveta gde Srbi žive", poručio je Dodik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi