Aleksandar Vučić
Printskrin

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA

- Kraj koji je ličio na smećarnik, pretvorili smo u najlepši deo jugoistočne Evrope. Svi su bili protiv, sem nekoliko entuzijasta, među kojima je sadašnji ministar finansija Siniša Mali, kasnije se u projekat uključila i Ana Brnabić. Trpeli smo napade sa svih strana, a sada svi ćute. Napravili smo najlepšu promenadu, napravili smo fascinantne zgrade, bulevare kao da nisu u našoj zemlji. Beograd postaje glavni grad regiona. Ovaj tržni centar ne možete da obiđete, video sam nasmejane, zaposlene ljude, koji vide i osećaju novu energiju. Ovde će da radi 5.000 ljudi, sve što smo radili na Beogradu na vodi, doprinelo je našoj ekonomiji. Izdržali smo sve napade i ružne reči zbog pokušaja da ostvarimo snove. Moramo da sanjamo veliko i da radimo na tim snovima. Hvala svima koji su učestvovali na projektu. Živela Srbija - rekao je predsednik. 

Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

- Imaćemo najlepši i najbolji tržni centar u regionu. Video sam malopre u obilasku mnoge brendove koje nisam video u Beču, Muhamed će pregovarati sa Luj Vitonom, ako nam to dovedu u Beograd, biće to veliki uspeh. Ali kad god gradite i radite imate problem. To je zbog straha od promena, druga stvar je u tome da oni političari koji nemaju ideje i snove, umeju samo da kažu nešto protiv nekoga. Govoriti protiv nekoga je lako, ja se trudim da o njima ne govorim, ja se trudim i radim na ostvarenju velikih ciljeva. Ostajem pri svome, da zemlja ide visoko, da narod ide napred - zaključio je predsednik povodom obilaska Galerije Beograd.

MUHAMED ALABAR PREZADOVOLJAN PROJEKTOM

Muhamed Alabar

Tanjug/Marko Đoković 27.09

Muhamed Alabar, Foto: Tanjug/Marko Đoković 

8.42 - Čestitam na vašoj izuzetnoj viziji i planu, da ovaj projekat uradite do kraja. Ja sma poslovao na mnogo mesta na svetu, zadovoljstvo mi je što sam radio na ovom projektu, zahvaljujem svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji. Hvala vam na poverenju - rekao je Muhamed Alabar. 

8.20 - Predsednik Vučić obilazeći otvoren tržni centar najavio ulazak velikih brendova od marta, dok se stabilizuje situacija sa koronom

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju objekta Galerija Belgrade u okviru projekta @belgradewaterfront.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 30, 2020 at 12:16am PDT

8.10 - Neposredno pre svečanog otvaranja u tržni centar stigli su Muhamed Alabar, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić. 

Ana Brnabić

Alo.rs/M.Š.

Ana Brnabić, Foto: Alo.rs/M.Š.

Otvaranje je planirano u 08.00 časova, a prisustvovaće i predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar.

Galerija Beograd biće najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

Reč je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta. U Galeriji će se osim novih brendova predstaviti i već prisutni brendovi sa svojim premijum izdanjima.

Galerija Beograd predstavlja objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije kakav do sada kod nas nije viđen.

Ana Brnabić

Alo.rs/M.Š.

Ana Brnabić, Foto: Alo.rs/M.Š.

To će biti jedini evropski tržni centar na obali reke. U ponudi će biti najbolji svetski i domaći brendovi na jednom mestu, desetine kafića i restorana, dva zabavna kompleksa i bioskop sa najnaprednijom IMAX tehnologijom.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, Galerija Beograd je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj.

Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Unutrašnjost Galerije Belgrade ne može se uporediti ni sa jednom građevinom tog tipa u ovom delu Evrope.

Ulice i trgovi podeljeni su u celine koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posetiocima daje utisak da su napolju.

Idejno rešenje za Galeriju Beograd radio je prestižni arhitektonski studio Callison RTKL iz Los Anđelesa, koji stoji iza projekata kao što su Kolumbija centar u Sijetlu i Fashion Show, najveći šoping mol u Las Vegasu.

Galerija Beograd donosi još jednu inovaciju, program lojalnosti "Moj Beograd", čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju Galerije Belgrade.

Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u tom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine.

Prvi koji će imati priliku da kupuju na taj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner".

Najsrećniji dobitnik osvojio je dva miliona dinara, drugoplasirani 200.000, a petoro trećeplasiranih po 20.000 dinara. Pored bodova, aplikacija obezbeđuje i brojne popuste i druge pogodnosti.

Otvaranje Galerije Beograd pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i raznim aktivnostima.

Komentari (1)

Goran

30.10.2020 09:48

Odlično a Trgovište,Svrljig,Rekovac,Lebane....da li je i to Srbija.gde su tamo putevi ,škole,bolnice..investiceje da narod ostaje na svojim ognjištima!E nije Srbija samo Beograd!!!