Vesić: Izdata građevinska dozvola za novi Muzej grada

Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije na uglu ulica Nemanjine i Resavske koja će postati Muzej grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Novi Muzej grada
Novi Muzej grada, Foto: Facebook/Goran Vesić

Vesić je rekao da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, odnosno podele parcela sa Vojskom Srbije, trajalo skoro četiri godine.

Kaže da je projekat sada urađen i da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, te da sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, koji počinju naredne godine.

- Zahvalan sam, pre svega, zaposlenima u Muzeju grada Beograda, Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijatu za investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture na velikom poslu koji je urađen. Sada, kada je u mojim rukama građevinska dozvola, nema više prepreka da Muzej grada Beograda konačno, posle 117 godina od kako je osnovan, dobije svoju zgradu - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je rekao da će novi Muzej grada Beograda biti mesto na kojem će biti čuvano sedam hiljada godina istorije Beograda i dodao da očekuje da muzej bude završen do 2024. godine.

Muzej grada Beograda osnovan je 1903. godine i nikada nije imao svoju zgradu. Danas se nalazi na 14 lokacija.

Površina zgrada bivše Vojne akademije je 17.057 kvadrata, a rekonstrukcija zgrade koštaće oko 20 miliona evra.

Kada bude završen, Muzej grada biće najveći muzej u Beogradu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi