Marko Đurić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Marko Đurić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko Đurić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon višegodišnjeg uspešnog rada na čelu Кancelarije za Кosovo i Metohiju i impozantnih rezultata duboko verujemo da će i na novoj poziciji gospodin Đurić biti podrška našem narodu kroz saradnju sa institucijama SAD.

I ovom prilikom ambasadoru Đuriću zahvaljujemo na više nego uspešnoj višegodišnjoj saradnji i prijateljstvu, i želimo mu isto toliko uspeha u daljem radu i borbi za interese srpskog naroda i srpske države.

Rada Trajković uzalud izražavala sumnju

Podsećamo da je nakon što se u medijima sredinom septembra pojavila informacija da je predsednik Aleksandar Vučić Marka Đurića predložio za novog ambasadora Srbije u SAD, nekadašnja političarka sa Кosova i Metohija Rada Trajković je više puta izražavala sumnju da će gospodin Đurić dobiti američki agreman, tj. saglasnost za mesto ambasadora jer je, kako je tada izjavila “na Кosovu najbliže sarađivao sa Milanom Radoičićem”, inače potpredsednikom Srpske liste.

Ovo nije prvi put da je gospođa Trajković neosnovano iznosila optužbe protiv Marka Đurića, i direktno ga napadala sa ciljem omalovažavanja, nesumnjivo značajnih rezultata njegovog rada u prethodnom periodu.

Po pravilu, ti napadi su bili neistiniti, kao i ovo predviđanje da Marko Đurić neće dobiti agreman američke administracije.

Pročitajte: