ĐILAS POKUŠAO PUČ U SPC! Draganova namera da posvađa crkvu i državnih vrh osujećena! Ono što je imao u planu je krajnje podlo!

Dragan Đilas, tajkun i jedan od lidera Saveza za Srbiju, pokušao je preko svog kuma Mlađana Đorđevića da preuzme kontrolu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i spreči predsednika Aleksandra Vučića da govori na Saboru, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih SPC.

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo / Vladimir Marković

Dragan Đilas, tajkun i jedan od lidera Saveza za Srbiju, pokušao je preko svog kuma Mlađana Đorđevića da preuzme kontrolu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i spreči predsednika Aleksandra Vučića da govori na Saboru, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih SPC.

- Želja srpskog patrijarha Irineja bila je da Vučić prisustvuje zasedanju Sabora na kojem će se, između ostalog, razgovarati o Kosovu i Metohiji. To se nije svidelo Đilasu, te je uz pomoć svog kuma Mlađana Đorđevića i nekoliko vladika u SPC koji su mu lojalni pokušao da spreči Vučićevo obraćanje vladikama i tako izazove raskol - objašnjava naš izvor i dodaje da je velika većina vladika ipak želela da im se predsednik obrati. Zbog toga je osujećen Đilasov plan, zbog kojeg je, kako saznajemo, i lider Dveri i Đilasov potrčko Boško Obradović pokušao da nepozvan prisustvuje zasedanju Sabora.

Đorđević je inače Đilasov glavni čovek iz senke, koji je godinama poznat kao neko ko vedri i oblači u SPC.

- Đilasov kum je u prošlosti uticao na izbor pojedinih vladika i na taj način ih zadužio, te im je tražio da se pobune zbog Vučićevog dolaska - objašnjava naš izvor.

- Irinej je bio jasan, poručio je vladikama da oni koji žele da razgovaraju sa predsednikom Vučićem mogu da dođu, a da oni koji ne žele ne moraju da dođu. Očekuje sa da patrijarh Vučića obavesti o svojoj poseti KiM, a jedna od glavnih tema biće izgradnja Hrama Svetog Save - navodi naš izvor.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Pravoslavlje, Foto: Alo!/Dejan Briza

Predsednik Vučić izjavio je juče da je ponosan na to što će imati priliku da danas prisustvuje Saboru SPC, na kojem će govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema Crkvi, kao i da će istinom i činjenicama odgovoriti svima koji su tražili „njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu“.

On je u Skoplju na pitanje o očekivanjima od Sabora naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

- Mogu da kažem koliko je vladika sa oduševljenjem podržalo predlog patrijarha da govorim na Saboru, ali se to nije dopalo Ðilasovim čaušima, pa to nisu javili medijima - odgovorio je predsednik na pitanje u vezi s tim kako mediji znaju i ko im je javio da se vladike protive njegovom učešću na Saboru.

Povezane vesti

 • Korisnik: Gaga
  13/05/2019 - 15:51
  Dobro uvek na kraju pobedi zlo!
 • Korisnik: Marko
  13/05/2019 - 13:47
  Otkrivena Đilasova namera da unese nemir u odnose države i crkve.
  • mara @Marko
   13/05/2019 - 22:22
   Pa da je Djilas vredeo,jos uvek bi bio gradonacelnik Beograda.
 • Korisnik: Maja
  13/05/2019 - 13:36
  Djilas je podl koliko se to moze biti.
 • Korisnik: Sara
  13/05/2019 - 13:34
  Điki i njegovi pokušaji da na sve nacine spreci rad predsednika i vlade. Smesan je.
 • Korisnik: Bane
  13/05/2019 - 12:31
  Strašno čime se sve ovaj čovek bavi. Ali osujetiti ovako bezazlen čin kao što je govor na Saboru SPC isto kao i miniranje svega dobrog što se u zemlji radi, zaista nema nikakvog smisla.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi