NATO I KOMŠIJE OZBILJNO PRETE SRBIJI?! Alijansa uvežbava vojske 14 zemalja nadomak granica naše zemlje!

U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vežbe, u kojima će učestvovati i pripadnici takozvane "vojske Kosova"

NATO vojnici
NATO vojnici, Foto: EPA/Toms Kalnins

Učešće takozvane "vojske Kosova" na NATO vojnim vežbama u Hrvatskoj je nastavak politike koju zapadni centri moći već godinama sprovode prema Zapadnom Balkanu, a pogotovo prema Srbiji, kaže za Sputnjik nekadašnji šef Vojnobezbednosne agencije general Momir Stojanović.

 

U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vežbe, u kojima će učestvovati i pripadnici takozvane "vojske Kosova", a prva je počela 10. maja povodom obeležavanja 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO.

"Immediate Response 19", "Astral Knight 19" i "Swift Response 19" nazivi su vežbi u organizaciji Komande kopnenih snaga za Evropu (USEUCOM), koje će se u koordinaciji s NATO članicama i partnerskim zemljama održati u Hrvatskoj.

ALBANAC PLJUNUO NA SRPSKE SUZE Priština kreće u novi prljavi napad: "Vaš genocid će postati stvarnost"

Prva vežba "Immediate Response 19" trajaće do 6. juna na teritoriji Hrvatske i na području Slovenije i Mađarske. U vežbi će učestvovati 1.600 pripadnika oružanih snaga Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Albanije, Crne Gore, tzv. Kosova, SAD, Poljske, Francuske, Velike Britanije, Litvanije, Severne Makedonije, Italije i Nemačke.

Sledeća "Astral Knight 19" je vežba Američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi (USAFE), koja će biti održana od 3. do 6. juna, a potom sledi "Swift Response 19", koja će se odvijati na nekoliko lokacija u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji tokom juna.

PRIŠTINA UNOVČILA OBMANE Sve Albanke koje prijave da su ih silovali Srbi dobijaju doživotnu penziju: Masovno se prijavljuju, od laži napravili unosan BIZNIS!


U tim vežbama će učestvovati oko 750 pripadnika Hrvatske vojske i oko 4.500 pripadnika oružanih snaga saveznika i partnerskih zemalja, oko 60 vazduhoplova, više od 30 helikoptera i oko 800 vozila, saopštilo je Ministarstvo obrane Hrvatske.

Stojanović podseća da po Kumanovskom sporazumu i Rezoluciji 1244 uopšte nije predviđeno da Kosovo može imati oružane snage, ali je Zapad prećutno prešao preko formiranja „vojske Kosova", a sada ide korak dalje, da takvu nelegalizovanu vojsku pozivaju na vežbe u okviru NATO-a.

NJIHOVA PODRŠKA IM JE ZLATA VREDNA Tači se sastao sa svojim najvećim osloncem! Doneta je odluka! Ova država preuzima vodeću ulogu u pregovorima!

Sagovornik Sputnjika pretpostavlja da je na delu zaoštravanje odnosa između Istoka i Zapada preko Balkanskog poluostrva.

- Mislim da je to, na neki način, odgovor NATO-a, pre svega SAD, na vojnu parade koja je održana u Nišu, da bi se na neki način napravio balans i poslala poruka kosovskim Albancima da je NATO garant njihove bezbednosti, iako Kosovo nije u sastavu NATO - smatra Stojanović.

SCENARIO U 7 TAČAKA! Tramp rešava kosovsko pitanje! Severni deo ostaje u sastavu Srbije, ali stavka pod brojem 6 je veliki problem!

On podseća da Kosovo već odavno sa Vojskom Republike Albanije organizuje zajedničke obuke i vežbe, tako da je to jedna „jako teška situacija kad je u pitanju bezbednost Srbije", a vojnim vežbama u Hrvatskoj, na kojima učestvuju vojske Albanije i Kosova, šalje se loša poruka Srbiji.

PUTIN POMNO MOTRI NA SVAKI NJIHOV KORAK Stiglo upozorenje iz Moskve: Usijane glave u Prištini treba da znaju da je Rusija uz Srbiju!

- Očigledno da klizimo u neki rasplet, neko zaoštravanje oko ovog 'Gordijevog čvora' na prostoru Zapadnog Balkana i stvarno nisam optimista i ne vidim da se diplomatskim ili nekim drugim sredstvima može nešto rešiti. Faktički, ovo će potrajati, mišići će se trenirati nad Srbijom i kako će to ispasti - to teško može bilo ko da predvidi u Srbiji - zaključio je Stojanović.

Povezane vesti

 • Korisnik: slađa
  12/05/2019 - 20:30
  Bolje bi vam bilo da ne organizujete ovu vojnu vežbu. Na Srbiju niko da nije ni mrki pogled bacio. Inače svi idete na međunarodne sudove. odgovor će biti i medijski i svaki drugi zastrašujuć. O svim zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom. Čitava sveska javnost će do detalja biti upućena do najstrašnijih detalja. Srbija nije organizovala vojnu paradu zbog vas, već zbog sebe i svog naroda.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi