Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Vojno-policijska parada u Nišu "Odbrana slobode", na kojoj je prikazana sva sila naših oružanih snaga, izazvala je veliku pažnju zapadnih službi bezbednosti, ali i paniku među političkim liderima u Prištini!

NJIHOVA PODRŠKA IM JE ZLATA VREDNA Tači se sastao sa svojim najvećim osloncem! Doneta je odluka! Ova država preuzima vodeću ulogu u pregovorima!

Predsedniku lažne države Kosovo Hašimu Tačiju i premijeru Ramušu Haradinaju za vikend su stigli izveštaji tzv. kosovskih obaveštajaca, ali i depeše iz dve zapadne ambasade kojima se upozoravaju da je Vojska Srbije danas neuporedivo opremljenija i spremnija nego što je bila tokom rata 1999. godine. U njima se između redova navodi da bi u slučaju bilo kakvih napada na Srbe na severu Kosova i Metohije oružane snage naše zemlje bile u stanju da za dva sata zauzmu kompletan potez severno od Ibra gde se nalaze četiri srpske opštine Leposavić, Zubin Potok, Severna Mitrovica i Zvečan.

Ne potcenjujte ih

U poverljivim depešama koje su pripadnici obaveštajnih struktura s Kosova i Metohije pripremili nakon parade, posebno se pominje spremnost srpskih snaga na munjevito reagovanje i ističe da se "vojna moć Srbije danas nikako ne sme potceniti".

- U zapadnim krugovima je posebna pažnja data zbog prikazivanja naoružanja iz Rusije. Notirano je da je čak devet "migova 29" letelo nad Nišom, a istaknut je i stepen obučenosti i opremljenosti naših "rambo-vojnika" iz programa "1500". U depeši jedne zapadne ambasade doslovno se navodi upozorenje. Vojska Srbije je spremnija nego 1999. godine, mogu vrlo brzo da uđu na Kosovo i Metohiju - citira sagovornik iz bezbednosnih krugova.

Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

U prilog tome, on podseća i na pisanje američke agencije AP koja je defile naših naoružanih snaga u Nišu povezala sa narastajućim tenzijama na KiM, ali i vezama sa Rusijom.

ŽIVI DA SRBIMA STVARA PROBLEME Glavni lobista za kosovsku nezavisnost se obogatio u SAD uz pomoć Albanaca! Sa ovim zločincem je posebno blizak! (FOTO)

Vi ste naši, čemu briga

Nekadašnji oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da je Vojska Srbije na zavidnom nivou, spremna da odbrani svoj narod.

- Imamo uvežbanu i opremljenu vojsku, kakvu decenijama nismo imali. Nikome ne pretimo, niti tuđe otimamo, već hoćemo da čuvamo svoj narod i granicu - ocenjuje Šljivančanin.

Komentari (1)

milomir.dv

14.05.2019 22:40

Vi se kao malo šalite..!!!