Politički tandem: Amir i „ministarka“ Edita
privatna arhiva
Politički tandem: Amir i „ministarka“ Edita

privatna arhiva

Politički tandem: Amir i „ministarka“ Edita, Foto: privatna arhiva

U estradnim krugovima najpoznatiji je po ljubavnoj vezi sa pevačicom grupe “Ministarke” Editom Aradinović.

O Bislimiju, koji treba da donese finansijski preporod stranci, većina visokih funkcionera DS-a sa kojima smo juče razgovarali gotovo ništa ne zna. Interesantno je da su pojedine demokrate tek juče saznale da je imenovan direktor stranke, a to imenovanje se, inače, dogodilo pre skoro dve nedelje. Možda Bislimija ne znaju baš svi u DS-u, ali ga zato znaju ljubitelji noćnog života u Novom Sadu. Naime, Bislimi je bio vlasnik poznatog novosadskog restorana “Lazin salaš”, a u tom svojstvu 2013. godine je i davao izjave medijima. Pre toga, 2011. godine, dovođen je u vezu sa nekadašnjom takmičarkom “Zvezda Granda” Editom Aradinović, danas glavnom pevačicom grupe “Ministarke”.

Voli dobar provod

privatna arhiva

Voli dobar provod, Foto: privatna arhiva

Mediji su tada pisali da je Edita od Bislimija, za koga su navodili da ima 21 godinu, tokom nastupa na jednom poznatom beogradskom splavu dobila 1.001 ružu, ali i da joj “izabranik živi u Novom Sadu, gde ima firmu za izgradnju puteva i ugostiteljski objekat, a radi i kao fudbalski menadžer”. Aradinovićeva je, inače, iz estradne porodice, sestra je pevačice Indi i u srodstvu je sa familijom Đogani. “Alo!” je juče pokušao da stupi u kontakt sa lepom pevačicom, ali je ženska osoba koja se javila na telefon i predstavila se kao njena majka kazala da Edita spava.

Kad je reč o Bislimijevoj karijeri fudbalskog menadžera, iskusni fudbalski stručnjaci sa kojima je “Alo!” juče kontaktirao tvrde da je on u tom svetu nepoznat i da ne znaju ni za jedan transfer za koji je on zaslužan. Bislimi je bio i vlasnik agencije za sportski menadžment “Amir Bislimi PR”. Inače, Bislimi je ljubitelj ekstremnih sportova, o čemu svedoči snimak njegovog skoka iz aviona padobranom koji je pre dve godine postavljen na “jutjubu”.

Aleksandra Jerkov, portparol DS-a, kaže da je Bislimi u stranci od 2012. godine i da je aktivan u Pokrajinskom odboru.
- Funkcija poslovnog direktora nije politička funkcija. Verujemo da će njegov doprinos biti veliki tokom kampanje - kratko je za “Alo!”kazala Aleksandra Jerkov.

Bislimi je bio i savetnik lidera demokrata Bojana Pajtića za sport i omladinu. U pojedinim novosadskim krugovima priča se da ga je u DS doveo Dušan Elezović, ali da njih dvojica više nisu u dobrim odnosima.

DS: Na meti je zbog porekla

Lider demokrata Bojan Pajtić kaže da je novi poslovni direktor DS-a Amir Bislimi tema samo zbog svog porekla. - Mnogo laži se čuje u javnosti u vezi s tim čovekom. Laž je da je bilo ko glasao protiv njega u Predsedništvu. On je uspešan mlad čovek koji nikada nije radio u državnim institucijama, niti je sarađivao s njima. Gospodin Bislimi je tema samo i isključivo da bi se razvila neka kontroverza zbog njegovog albanskog imena i prezimena. Oni koji su naredili kampanju protiv čoveka čija je karijera besprekorna već implicitno šire šovinizam i mržnju. Tužna je istina da mi nijedan medij ne bi postavljao nikakva pitanja da se čovek zove Jovan Jovanović. Odvratno i nedopustivo. Sramotna je teza da se zataškavalo imenovanje čoveka čiji je mandat počeo intervjuom u “Nedeljniku” - kazao je Pajtić za “Alo!” .

 

Miodrag Kostić

A. Dimitrijević

Miodrag Kostić, Foto: A. Dimitrijević

 

I Kole bio direktor DS

U statutu DS-a navodi se da poslovnog direktora stranke imenuje Predsedništvo na predlog predsednika, i to na period od četiri godine. Poslovni direktor se stara o stanju materijalnih i finansijskih sredstava stranke, daje mišljenje u vezi sa predlogom finansijskog plana za narednu kalendarsku godinu koji je pripremio sekretar stranke, te usklađuje izradu finansijskih planova organizacija stranke. Najpoznatiji direktor DS-a bio je Miodrag Kostić, vlasnik “MK grupe”.

Komentari (8)

Ćikula

26.02.2016 16:50

Pajticu, a kako prolaze srbi na Kosovu?

branko1

26.02.2016 16:56

Zašto uvijate I zašto ne kažete da je jedan od Pajtićevih "Bečkih dečaka".Onda bi svima sve bilo jasno

Novi Sad

26.02.2016 18:55

Znamo dobro dok su demokrate bili da je gosn.šarić pokpovao celo N.Sad,tako i ovaj jaran mora da je čuveni biznsmen....

Joksa

26.02.2016 19:53

Dakle Pajtic poludeo.Ovaj direktor stranke rodjen 1990 .on uspesan a niko cuo za njega.Ode ti mojih 10 glasova!

nada

26.02.2016 22:31

sram te bilo pajticu , za tako uspesnog coveka niko nije cuo, balavca za direktora

simo

27.02.2016 00:49

Pajticu, Pajticu...sve si fore probo'o

rodoljub zaharijevic

27.02.2016 15:56

gde mi to zivimo,budala skoci padobranom i odmah ljubitelj ekstmnih sportova,registruje firmu za sportski menadzment ,to moze i moja baba prcana, i odmah sportski menadzer a od sportova upraznjavao nocni zivot i ispijanje alkohola,jbt da li ovi zuti misle da su svi ludi ili su na belom,srbija cudo.

rodoljub zaharijevic

27.02.2016 15:56

gde mi to zivimo,budala skoci padobranom i odmah ljubitelj ekstmnih sportova,registruje firmu za sportski menadzment ,to moze i moja baba prcana, i odmah sportski menadzer a od sportova upraznjavao nocni zivot i ispijanje alkohola,jbt da li ovi zuti misle da su svi ludi ili su na belom,srbija cudo.