Dragan Đilas konferencija
Printscreen
Dragan Đilas konferencija

Printscreen

Dragan Đilas konferencija, Foto: Printscreen

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na konferenciji za novinare koju je održao ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva ponovo je uporno izbegavao odgovore na pitanja novinara, pa je tako još jednom delio na “nenovinare” i novinare, odnosno, na one koji se ponašaju po njegovim uslovima i one koji se bave svojim poslom.

Na pitanje Objektiva zašto je na prethodnoj konferenciji komentarisao izgled novinarke Andrijane Nešić i time je uvredio, Đilas se branio time da je pogrešno shvaćen:

– Nisam ja komentarisao fizički izgled nijednog novinara, to ste pogrešno razumeli. Rekao sam da ste izgledali vrlo zbunjeni i uplašeni, ja sam govorio o vašem stanju na televiziji – rekao je Đilas na šta su Nešićeva, kao i ostali novinari jasno rekli da se radilo o uvredi.

Dragan Đilas konferencija

Printscreen

Dragan Đilas konferencija, Foto: Printscreen

Ipak, Đilas smatra da je dovoljno to što je pokušao da se opravda u gore navedenom izjavom i time stavio tačku na, pre svega, nemoralno i uvredljivo ponašanje koje ga karakteriše.

Podsećamo, ovo nije prvi put Draganu Đilasu da uvredi pripadnike sedme sile. Na konferenciji održanoj u novembru prošle godine Đilas se na grub način “našalio” na račun novnara Pinka Bojana Dacovića:

– Zapamtio sam ga po tome što snima priloge u helankama. To mi je bilo malo čudno, ali valjda je to sad trend u novinarstvu – rekao je tada Đilas.

Takođe, Dragan Đilas nije odgovorio ni na jedno pitanje nezavisnih medija, odnosno onih koji se ne nalaze “pod njegovom palicom” iako je bilo insistiranja, te se postavlja pitanje zašto Dragan Đilas uopšte drži konferencije za novinare, ako ne da bi dao odgovore.

Komentari (7)

marko

23.03.2021 11:57

Pa da, Djilas bi da se samo jednom recju opravda i da skine ljagu sa svog imena i da se opere, ali gradjani znaju ko je on i kakav je.

lak

23.03.2021 11:57

Djilas nastavlja sa nasilnickim ponasanjem.

stevo

23.03.2021 19:25

@lak - To je Djikijev stil po kom je godinama prepoznatljiv!

star

23.03.2021 11:57

Po Đilasu izgleda da su svi novinari bili gluvi i nisu ga dobro ćuli kada je vređao novinarku Večernjih Movosti, pa da zaboravili smo da je on najpametniji, pogotovo kada je pokušao da sakrije svoj prlajvi i kriminalni kapital u stranim bankama, raznih svetskih destinacija.

Julija

23.03.2021 15:54

Djilas i njegovo bahato ponasanje, nista novo! Covek ima obraz tvrdji od dzona vredja Djiki i pljuje samo da bih prikrio silne milione.

Mina

23.03.2021 19:10

Sta li je onda za njega uvreda,ako ovo nije?

ElezM

24.03.2021 02:19

Đilas mora da odgovara za sve što je uradio njemu je mesto iza rešetaka.