Ivica Dačić
Printscreen
Ivica Dačić

Printscreen

Ivica Dačić, Foto: Printscreen

"Ja sam tamo da delujemo efikasno i radimo dobro i da činimo zajednični front vlasti. Znam da će svako sada to da tumači na svoj način, ali Vučić nije morao meni da ponudi to mesto, nije imao loše namere. Dugo smo razgovarali o tome.", kaže Dačić.

Preporučujemo i:

Lider SPS je ocenio i da postoji jedna bolest a to je kratkoviidost, u smislu da će sada svako da tumači poziciju SPS na ovaj ili onaj način, odnosno u smislu da ima ovoliko ministara ili onoliko, "a niko ne pita koliko ko ima moći na političkoj sceni".

"SPS ima predsednik Skupštine, generalnog sekretara, potpredsednika vlade...", kaže Dačić. Na pitanje ko će biti ministar prosvete, pošto ga daje njegova partija, odnosno "da da vest građanima Srbije", Dačić je odgovorio sa "neću", a zatim dodao da se šali.

Ipak, na konstatciju da sada SPS ima manje važnih funkcija, predsednik Skupštine je imao spreman odgovor: "Da li vi to mene ne računate? Kako vi računate da vredi predsednik Skupštine?"

"To je problem, što svi mislite da je Skupština tamo neko mesto za penzionere i hoćete da ga skrajnete. To je pogrešno. Sušajte me dobro, ja vodim politiku, glasači glasaju za SPS zbog toga i meni treba prostor za delovanje i ja sam od četvrtka bio na svim televizijama na kojima nisam bio, šta će meni više od toga", rekao je Dačić.

A nije , kako kaže, odustao ni odonoga što je najavio ranije,a to je čistka u stranci. "Sada ću imati više vremena za to".

Pročitajte još:

Komentari (1)

Roki

26.10.2020 12:07

Naravno da ga je sklonio.Dacic to odlicno zna samo taktizira.