Branislav Ivković
Tanjug/Dimitrije Goll
Branislav Ivković

Tanjug / D. Goll

Branislav Ivković, Foto: Tanjug / D. Goll

- Ne bih da govorim o seriji dok ne odgledam sve. Niko me ništa nije pitao dok su radili na njoj. Naravno da u seriju svaki događaj ne može da stane. Ima i bitnih i manje bitnih - kazao je on na početku razgovora i istakao da je serija „Porodica“ uspela da dočara potpunu atmosferu haosa, na obe strane.

- U DOS-u, veštačkoj tvorevini pod prisilom iz inostranstva, rogovi u vreći. U SPS-u skoro da nema nikog osim ljudi koji su bili u rezidenciji rešeni da poginu u odbrani Slobodana Miloševića, pokojnog Živorada Igića, Slavice Đukić Dejanović i mene. Ostali su se zavukli ispod svojih kreveta, naprasno otišli u bolnicu ili u Rim i ostale destinacije - priseća se Ivković i dodaje da nigde nikog nije bilo osim poslanika SPS-a ispred rezidencije i naroda koji se okupio da brani svoja uverenja.

- Surova i teška istina za Slobodana Miloševića - kazao je on i dodao da je Milošević bio svestan situacije u kojoj se nalazio.

- Moram da kažem da je on bio veoma svestan situacije u kojoj se nalazi i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije. Tačno je, pregovorima je sprečen masakr koji bi bio i te kakva crna mrlja u istoriji Srbije - poručuje Ivković, koji je imao samo reči hvale za glumca Gordana Kičića koji ga je igrao u ovoj seriji.

Gordan Kičić

Alo!/Nenad Vujanović

Gordan Kičić, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Kičić je izuzetan glumac i umetnik. Očigledno je da je u datim uslovima uložio veliki trud da veoma profesionalno odigra svoju ulogu - zaključuje socijalista.