Posmatranje
Printscreen
Posmatranje

Printscreen

Foto: Printscreen

 

* Srbija od Rusije nabavila raketni PVO sistem Pancir S-1

* Raketni sistemi Pancir S-1 i S-400 dopremljeni su juče u Srbiju, kako bi se upotrebili u zajedničkoj vojnoj vežbi "Slovenski štit" 

* Američki izviđački avioni podignuti rano jutros

 

Američka avijacija započela je jutros rano operaciju izviđanja naše teritorije i elektronsko osmatranje i prisluškivanje zbog raketnih sistema S-400 i Pancir S-1 koji su stigli u našu zemlju iz Rusije.

Aleksandar Vučić

Budućnost Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Budućnost Srbije

Za sada se koriste laki izviđački avioni RC 12 poznati i pod civilnom oznakom B 350.

Kako je Alo.rs saznaje iz poverljivih izvora, u toku su izviđački letovi duž reke Drine.

Prema podacima sa "Flajt radara", američki avioni su poleteli iz vazduhoplovne NATO baze Avijano u Italiji. Potom su obalom uz Albaniju, preko Crne Gore, stigli u Bosnu i Hercegovinu.

Posmatranje

Printscreen

Posmatranje, Foto: Printscreen

 

Nakon toga, izviđački avion viđen je iznad Tirane, a potom je leteo iznad teritorije Kosova i Metohije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još:

 

Posmatranje

Printscreen

Posmatranje, Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Srbija je od Rusije već kupila četiri nova jurišno-desantna helikoptera Mi-35M i tri transportna helikoptera Mi-17, a Moskva je Beogradu poklonila šest aviona „MiG 29“, 30 tenkova T-72S i 30 borbenih oklopnih vozila BRDM-2, a sada i raketni sistem Pancir S-1.

Raketni sistemi Pancir S-1 i S-400 dopremljeni su juče u Srbiju, kako bi se upotrebili u zajedničkoj vojnoj vežbi "Slovenski štit" koja će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Ruski general: Bez Rusije nema rešenja za KiM

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 25.10.2019. 12:37 - 25.10.2019. 13:11 Srbija je stalni saveznik Moskve na Balkanu i zato se nijedno pitanje u regionu, kao što je kosovsko, ne može rešavati bez Rusije, ocenio je ruski general-major Sergej Lipovoj.

Kako je ranije najavilo Ministarstvo odbrane navedeno, cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Nakon vojnih vežbi, sistem S-400 biće vraćen u Rusiju, a Pancir S-1 ostaje u Srbiji.

 

Prijatelj Luke Bojovića preživeo još jedan krvnički atentat! Rat mafije na ulicama Amsterdama!

AUTOR: Alo.rs/Kurir.rs/T.Đ DATUM I VREME: 25.10.2019. 10:11 Jovan Đurović, brat pokojnog vođe barskog klana, preživeo je dva bombaška napada i dve pucnjave.

 

Pancir su već nabavile mnoge zemlje, poput Sirije, Alžira, Iraka, Jordana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Brazila i drugih, a ruski mediji navode da cena jednog sistema iznosi od 13 do 15 miliona dolara. Međutim, Srbija ga je nabavila po najpovoljnijim mogućim uslovima.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (4)

Trig

25.10.2019 19:34

Trebali smo ih oboriti kada su leteli iznad naseg Kosova.Povredili su nasu granicu.

popaj

25.10.2019 23:50

@Trig - Pokazatelj koliko je kosovo nase!

Nislija

25.10.2019 21:36

Iz NATO baze Avijano u italiji poleteli spijunski avioni prema srpskoj granici , sta ce ljudi culi da stigao s 400 pa bi i oni ako mogu da vide cudo tehnike ?

vladimir

26.10.2019 14:49

Ko je NATO zlikovcima uopšte dozvolio da lete uz Drinu. Kakvi su to krvoloci. Ušli su u Irak bez pitanja iz Sirije , pa zato Irak u SB UN traži međunarodnu zaštitu.