SASTANAK SA PRIJATELJIMA Vučić se obratio građanima, završen razgovor sa kineskom ambasadorkom Čen Bo (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo, kako bi razgovarali o rezultatima zajedničke borbe protiv epidemije korona vurusa u Srbiji i pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji.

Sastanak
Sastanak, Foto: Predsedništvo Srbije

Nakon sastanka, predsednik Vučić i ambasadorka Čen Bo razgovarali su sa timom kineskih lekara i stručnjaka koji su pre više od mesec dana došli u Srbiju kako bi pomogli u borbi protiv Kovida 19. Sastanku sa kineskim lekarima prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Šest najeminentnijih kineskih eksperata koji su se u Vuhanu borili protiv zarazne bolesti Kovid-19 stigli su u Srbiju 21. marta, kada je iz Kine dopremljen i prvi kontigent medicinskog materijala i opreme.

Nakon sastanka sa ambasadorkom Čen Bo , predsednik Vučić se obratio sledećim rečima:

Aleksandar Vučić i Čen Bo
Aleksandar Vučić i Čen Bo, Foto: Tanjug

- Imao sam kvalitetan sastanak sa ambasadorkom Kine, ali i sa kineskim stručnjacima. Mnogo su nam kineski stručnjaci pomogli, ni u jednoj zemlji nisu ostali 6 nedelja! Nigde nisu ostali toliko da pomognu, i epidemiološki, i psihološki, da znamo da nismo sami.

Bili su, kaže, u gotovo svim gradovima, dva puta u Nišu, kad god je tamo bila krizna situacija, tražili kako da se poprave mere, da se bolnice dezinfikuju, poboljša disciplina.

Kineski lekari
Kineski lekari, Foto: Tanjug

Kako je ranije najavljeno, deo tima kineskih eksperata danas se vraća u Kinu.

Kineski stručnjaci su tokom boravka u Srbiji obilazili kovid bolnice širom zemlje i srpskim kolegama prenosili svoja iskustva u prevenciji i suzbijanu epidemije, a pomagali su i u pokretanju laboratorije Vatreno oko u Kliničkom centru Srbije, koja je donacija Kine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. #Serbia #China

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Član tima kineskih stručnjaka za borbu protiv korona virusa Guo Jubjao rekao je ranije da mu je zadovoljstvo što je deo tima koji je kineska vlada poslala u Srbiju i istakao da su u svakom gradu i instituciji srpski lekari bili spremni na saradnju i razmenu iskustava.

Aleksandar Vučić i kineski lekari
Aleksandar Vučić i kineski lekari, Foto: Tanjug

"Prihvaćni su svi naši predlozi, uključujući formiranje privremenih bolnica i način lečenja teških pacijenata obolelih od korona virusa, korišćenje zaštitne opreme za medicinske radnike…Svaki put smo naišli na pozitivan odziv kolega i mere su sprovodene kako treba", naveo je Guo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi