Albanci, Priština
Tanjug
Albanci, Priština

Tanjug

Albanci, Priština, Foto: Tanjug

Kandidat za premijera tzv. Kosova iz pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti objavio je juče, u nedelju 22. septembra, na tviteru da Kosovo ne može ostati mirno dok najbliže okruženje investira milijarde u vojno naoružanje i najavio da će u naredne četiri godine u tzv. Vojsku Kosova biti investirano 400 miliona evra.

- Zajedno sa našim saveznicima mi moramo da razvijemo naše snage i mogućnost da ostanemo svoji na svome - napisao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovo je kamen spoticanja, neće ga prepustiti bez borbe - 2 velike sile kreću u rat bez milosti!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 22.09.2019. 15:35 - 22.09.2019. 15:49 Zaratili ambasadori! Priština, Foto: EPA Nedavno reagovanje ruskog Ministarstva spoljnih poslova na izjavu ambasadora SAD u Srbiji o odličnim srpsko-američkim odnosima ukazuje da Moskva neće prepustiti poslednje ostatke uticaja na Balkanu bez borbe, što će nesumnjivo biti viđeno kao preteći tamni oblak nad lokalnim akterima u regionu, ocenjuje Jovan Kovačić u autorskom tekstu za Nju Jurop (New Europe).

- Investiraćemo 400 miliona evra u našu vojsku u naredne četiri godine, i nastavićemo proces uključenja u NATO da obezbedimo mir - naveo je Kurti na svom Tviter nalogu.

Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

 

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u razgovoru uživo koji je organizovao Kosovski demokratski institut o dijalogu između Kosova i Srbije, da treba reći i Evropljanima i Amerikancima da će takse biti ukinute samo priznavanjem Kosova, prenosi Gazeta Ekpres.

Haradinaj je ocenio da je odlazak predstavnice EU za bezbednost i spoljnu politiku Federike Mogerini iz pregoračkog procesa dobra vest, budući da je ideja korekcije granica ili podele Kosova bila prisutna pod njenim vođstvom.

SLEDI BEZUMAN SCENARIO Pred ovom ženom kleče Tači i Haradinaj! Ona upravlja Kosovom direktno iz Amerike, a sada je povukla ofanzivan potez! (FOTO)

 

- Povratak dijalogu za stolom nemačke kancelarke Angele Merkel i uz podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona i Vašingtona sa izaslanikom Metjuom Palmerom je veoma dobra odluka, pošto podela Kosova više nije tema razgovora - rekao je Haradinaj.

On je naglasio da će dijaloga sa Srbijom biti samo ukoliko postoji obostrano priznanje u trenutnim granicama i da neće podržati da početak pregovora bude uslovljen ukidanjem taksi.

PROCUREO PLAN VAŠINGTONA! Kosovo je samo početak, Amerika spremila ceo paket za Balkan! Tramp čeka potvrdu Putina! 

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (1)

aco

24.09.2019 06:21

Hahahahahaha .Poslati jedno lovacko drustvo da ih razbuca.