Brnabić
Foto: Printscreen/Foto: TV Pink/printscreen

Svi ministri u Vladi Srbije na čelu sa premijerom su se aktivirali povodom Svesrpskog sabora, istakla je Brnabić, navodeći da će sutra biti i lep i naporan dan.

Brnabić je za RTV Pink rekla da će zajednička sutrašnja sednica vlade Srbije i RS biti u skladu sa pripremama, a da će najvažniji projekti biti Memorijalni centar u Novoj Gradini i Memorijalni centar u Beogradu, izgradnja puteva i infrastrukture, ulaganje u obrazovanje i kulturu.

Brnabić je istakla da će na sastanku u Narodnoj Skupštini biti održan Parlamentarni forum Srbije - Republika Srpska. Brnabić je na koktel pozvala sve opozicione stranke jer je, kako je navela, to dan kada sve razlike treba staviti po strani, dan zajedništva i sloge.

Istakla je da sabor ne treba povezivati sa rezulucijom o Srebrenici, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao sa zvaničnicima RS o održavanju Svesrpskog sabora mnogo pre nego što se saznalo za rezoluciju.

Brnabić je naglasila da je od 2014. godine, zahvaljujući Vučiću, počelo da se radi na jačanju specijalnih paralelnih veza Srbije i RS, što je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Ona je podsetila da je Srbija izdvojila milion evra za RS 2014. godine, iako su Srbiju tada pogodile poplave. Brnabić je navela da je od 2014. do sada Srbija izdvojila 107 miliona evra za RS, uglavnom za decu, vrtiće, zdravstvo, kao i komunalne projekte.

"Danas svi vide rezultate specijalnih paralelnih veza, a sabor je način da se to dodatno ojača", istakla je Brnabić. Ona je pozvala sve ljude iz Srbije i regiona da dođu na Trg Republike sutra u 17 sati jer je reč o proslavi zajedništva i sloge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Mikica

07.06.2024 20:12

Vucic radi najbolju mogucu stvar za sve Srbe

Miki

07.06.2024 20:14

Srbi zahvaljujuci Vucicu imaju jos bolje sutra

Sa

07.06.2024 20:15

Mir i stabilnost ce vladati u Srbiji.Verujemo predsedniku Srbije

Vuk

07.06.2024 20:24

Samo ujedinjen, srpski narod može prevazići sve poteškoće i teška vremena. Bravo!

Tanja

07.06.2024 20:31

Srbija i Republika Srpska su jedan narod, uvek će Srbija pružati svu svoju podršku Srbima iz Republike Srpske.