Milun Zogović
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Poslanik Demokratske narodne partije u Skupštini Crne Gore Milun Zogović rekao je da je cilj rezolucije o Srebrenici prikrivanje istorijske istine, produžetak rata optužbama, izazivanje i podsticanje opsesivne mrznje bez kraja, odnosno sijanje starog sjemena nove mržnje i pokusaj da se obilježe novi krivci, te destabilizuje politička situacija na Balkanu.

On je pozvao Vladu Crne Gore da odustane od namere da podrži rezoluciju i istakao da “Vlada Crne Gore ne sme da pristaje na pritiske i poniženja i ne sme snaga pravnih činjenica da bude nemoćna pred naređenjem stranih centara moći”. 

Vlada Crne Gore treba da uvaži pravne činjenice, dodao je Zogović i istakao da Vlada, ne sme da podrži antisrsku rezoluciju koja vređa osećanja većine građana Crne Gore i zabada nož u leđa bratskoj Srbiji i Republici Srpskoj.

On je naveo da postoje kritička mišljenja o odlukama suda značajnih pravnika sa više kontinenata. Već je poznato izdvojeno mišljenje Predsednice drugostepenog suda u pogledu osude generala Mladića. Imamo i rezultate istraživanja međunarodne komisije o žrtvama u regiji Srebrenice od 1992 do 1995.g. čime će se iskazati istorijska istina.

On je pozvao Vladu Crne Gore da se zapita sme li se pokoriti i pristati da se bavi tuđim poslom i ukazao da se zna poruka ‘ne kuju se konji po mesecu, već po danu i žarkome suncu‘.

Srbi nisu, niti su ikada bili, genocidan narod već veliki istorijski, slobodarski i stradalni narod koji je najveće zrtve u oba svetska rata dao za slobodu svih naroda na Balkanu, uvek se žrtvujuci, dajući sebe za drugoga, i nikakva sila ne može staviti žig genocida na naš narod, jer su na našem licu sloboda, istina i pravda poručio je Zogović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading