Dragan Đilas
Foto: Alo/Alo / Masanori Jošida

Nogu je povukla Ana Stevanović, koja je od osnivanja u Đilasovoj stranci slobode i pravde, a bila je u trenutku odlaska na visokoj poziciji internacionalnog sekretara i člana Predsedništva SSP, potom je Đilas sam otkačio Pokret slobodnih građana, to jest sve troje njihovih poslanika izbacio iz poslaničkog kluba u Skupštini Srbije jer su protiv njegove ideje o bojkotu izbora (Pavle Grbović, Ana Oreg, Vladimir Pajić), a kako Alo! saznaje, poduži je red onih kojima je dosta strahovlade Dragana Đilasa i koji će ga, takođe, na ovaj ili onaj način napustiti u narednom periodu.

I sekretar iz Niša digao sidro


U međuvremenu, Đilas je u Nišu ostao bez sekretara svoje stranke Dušana Anđelkovića. Visoko pozicionirani član Stranke slobode i pravde iz Niša, Sekretar izbornog štaba za grad Niš na društvenim mrežama je obavestio javnost da napušta Dragana Đilasa!
On je tada otkrio javnosti da njegove stranačke kolege narodni poslanici Đilas, Marinika i kompanija nisu hteli da prihvate predlog da se odreknu svojih zarada u korist žrtava majskih tragedija. Taj predlog nisu hteli da prihvate ni ostali posalnici koji su dobili mandate sa liste "Srbija protiv nasilja". Naveo je da još mnogi njegovi predlozi nisu prihvaćeni, te da nije imao drugog izbora nego da napusti stranku.

Kako kaže naš sagovornik iz opozicije, iz bliskog okruženja Dragana Đilasa, prvi na listi je Miroslav Aleksić, čiji su ljudi već na TV javno poručili da bi možda ipak trebalo izaći na izbore.

- Aleksić sebe vidi kao budućeg lidera opozicije i Đilas mu je samo smetnja na tom planu. Posebno kada se zna kako se lider naše stranke SSP ponaša. Za njega, jednostavno, postoji samo njegova reč, koju on odluku donese i kako kaže da treba da bude, tako i mora da se radi. Đilas misli da sve ima svoju cenu i da sve može da se kupi novcem - objašnjava izvor Alo! i dodaje:
- To stanje je jednostavno neodrživo i počeli smo da pucamo po šavovima. Ana Stevanović i ja smo bili super i ona mi se u više navrata žalila da više ne može da izdrži Đilasovu strahovladu. Na kraju joj je prekipelo i otišla je kada je videla da su Đilas i Marinika Tepić počeli da pričaju o bojkotu kao gotovoj stvari, a da mi o tome uopšte nismo ni raspravljali.

Da je tako, potvđuje i izjava potpredsednice Demokratske stranke Dragane Rakić, koja je rekla da koaliciju "Srbija protiv nasilja" čini devet stranaka i da bi trebalo održati zajednički sastanak da bi se donela eventualna odluka o bojkotu. Ipak, to ne smeta Đilasu, Tepićevoj, ali ni njenom partijskom šefu Zoranu Lutovcu da daju izjave da je cela opozicija za bojkot.

Konačno, kako kažu naši izvori, posle Aleksića, Đilas će se suočiti i sa drugim opstrukcijama unutar svoje koalicije. Uz njega su, kao najtvrđi zagovornici bojkota Zdravko Ponoš, Aleksandar Jovanović Ćuta i već pomenuti Lutovac. Svi ostali, manje-više, svesni su da bi bojkot samo zacementirao Đilasovu poziciju kao gazde opozicije, a njima bi odneo četiri dragocene godine, tokom kojih bi čekali nove beogradske izbore.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading