Obraćanje glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića
Foto: Tanjug/TANJUG PRINTSCREEN

Javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaca i jedan od osnivača Udruženja tužilaca Srbije (UTS) Goran Ilić idejni je tvorac tzv. Laura koje se navodno bore za samostalnost u postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu (VJT), kao i teze o navodnim Gongo udruženjima u pravosuđu.

Sve što radi Ilić je zapravo lična, ne samo ambicija, već pre svega osveta Glavnom javnom tužioci VJT u Beogradu Nenadu Stefanoviću, koji je 2018. godine, zbog neslaganja sa Ilićevog diktaturom u UTS  napustio ovo udruženje i osnovao svoje – Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Tzv. Laure, odnosno tužiteljke Bojana Savović, Jasmina Paunović i Milena Božović, koje u svojim medijskim istupima govore sve najgore o svom šefu Stefanoviću, zapravo su samo sredstvo kojim "čovek iz senke" - Ilić ispunjava svoje prljave ciljeve.

U nemogućnosti da preboli što ga je Stefanović ostavio, Ilić već šest godina smišlja razne “afere” kako bi diskreditovao jednog od nekada najbližih saradnika, koji je sa druge strane, vrednim radom u tužilačkoj organizaciji i otvorenim istupima u javnosti kritikovao mane pravosudja, ali istovremeno ukazivao na njegove dobre crte.

Iliću i svim njegovim pulenima najteže je, razume se, palo to što je u decembru 2021. godine Stefanović odlukom Državnog veća tužilaca (posle ustavnih izmena zove se Visoki savet tužilaca) izabran za šefa VJT u Beogradu, najvećeg i najvažnijeg tužilaštva u Republici Srbiji.

Stefanović se bukvalno od prvog dana stupanja na funkciju 1. januara 2022. godine suočava sa sabotažama u radu, nepoštovanjem radne discipline i Pravilnika o upravi u javnim tužilaštvima od strane pojedinih javnih tužilaca, koji sebe u javnosti predstavljaju kao žrtve, a sve po nalogu i uz zaštitu Ilića, koji se vešto skriva iza tzv. teze o samostalnosti tužilaca.

I pored svih navedenih pokušaja diskreditacije u javnosti, neretko i putem dostavljanja poluinformacija opozicionim političarima, Više javno tužilaštvo u Beogradu je najefikasnije tužilaštvo u Republici Srbiji o čemu svedoče izuzetni rezultati rada ovog tužilaštva u poslednje dve godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading